00:58, sre, 24. Apr

Drava festival bo letos trajal kar dva meseca





Med 13. majem in 16. julijem, bo na celotnem območju Drave v Sloveniji, potekal Festival Drava, kateremu se je priključilo več kot 50 organizatorjev, z več kot 50 dogodki na celotnem območju Drave.

Drava Festival želi reko Dravo in njene številne danosti približati lokalnim prebivalcem, dvigniti zavest o zdravem in kakovostnem življenjskem okolju, ki ga omogoča reka, ter o pomenu njegovega ohranjanja. Hkrati želi povezati tako posameznike kot ponudnike raznovrstnih storitev ali izdelkov ter s tem spodbuditi sodelovanje za skupen trajnostni razvoj in promocijo območja reke Drave v Sloveniji kar je na današnji novinarski konferenci v Limbušu poudarila tudi nova direktorica Zavoda za turizem Maribor Pohorje, Doris Urbančič Windisch.

 

Drava festival

 

Medtem ko je festival lani trajal samo deset dni, bo letos trajal več kot dva meseca. Festival za katerega se je združilo kar 17 občin od Dravograda do Ormoža, temelji na prostovoljstvu ter povezovanju organizatorjev kateri so združili moči, da naredijo festival karseda zanimiv ter s tem pritegnejo čim več obiskovalcev hkrati pa spodbudijo sodelovanje za skupen trajnostni razvoj in promocijo območja reke Drave v Sloveniji. V okviru Festivala Drava se bodo tako odvijali številni dogodki, vse od Evroparkovega kolesarskega maratona, bodifit vadba na obrežju reke Drave, sprehod psov ob Dravi, športni vikend na Drava centru, mesta plaža ob reki Dravi, trening z Dejanom Zavcem, SUP izlet po Lentu, 8. večerni tek čez Ptujski grad, prikaz sladkovodnega ribištva, dan odprtih vrat Vodnega parka Radlje ob Dravi 2017, spust po Dravi 2017, Ožbaltski tek, mednarodno srečanje splavarjev Evrope, kolesarjenje iz Maribora do Ptuja do sprehoda ob polni luni, dogodki pa bodo potekali večinoma ob koncih tedna.


Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.