16:11, čet, 25. Apr

Dragojevič: “Mariborčani so izvrstna publika”





Živa lengenda – Oliver Dragojevič je s koncertom včeraj navdušil Mariborčane. Dva nabito polna koncerta, ki sta se včeraj odvila v Slovenskem narodnem gledališču sta bila le dokaz, da ga štajerci obožujejo.

Šestinšestdeset letni Oliver Dragojevič je s svojim glasom in nastopom v SNG Maribor očaral prav vsakega obiskovalca. Glasbenik, s 53 – letno glasbeno kariero, ki je prepotoval ves svet, koncentiral v Royal Albert Hallu v Londonu, Carnegie Hall v New Yorku, dunajskem Konzerthausu, pariški Olympii in puljski Areni, ter s svojimi nastopi navdušil publiko širom sveta, je izjavil: “Res je, da sem star, a glasba je moje življenje in to je tisto kar rad počnem.”

Tako je včeraj pred Mariborčani nastopil z izjemnim repertuarjem in navdušil tako mlade kot tudi tiste malo starejše. Obiskovalci v nabito polni dvorani pa so bili deležni izjemnega nastopa Dragojeviča skupaj tudi v duetu z posebnim gostom včerajšnjega večera, glasbenikom znanim po svojih odličnih interpretacijah, med drugim tudi izjemen interpret Raya Charlesa ter skladb iz zlate dobe bluesa, soula in jazza, Urošem Peričem.

DSC_4505

Dragojevič tudi tokrat koncerta ni končal brez vsem dobro poznane CESARICE. Za klavirjem jo je tudi po več tisočih nastopih in koncertih, zapel, kot bi jo pel prvič.

DSC_4523
Brez česa Oliver Dragojevič ne bi mogel živeti?

Čeprav bi lahko rekli, da je Dragojeviču glasba kot “kruh in voda” v življenju, pa Dalmatincu največ pomeni morje. “Nikakor ne bi mogel živeti brez morja. To je kraj, kjer se lahko sprostim in uživam v tem kar mi je dano. Zelo rad se odpeljem z mojo malo barko, popolnoma sam, lovit ribe in uživat v kakšen samoten zalivček. To je hrana ki mi daje energijo. Kar pa ne pomeni, da nisem rad s svojo družino ter, da ne uživam v tem kar počnem, vendar sem preprosto tudi rad sam. Človek mora imeti nekaj kar počne čisto sam zase, za svojo dušo.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.