05:15, sre, 24. Apr

Dobrodelnih 24ur Martnice





Minuli petek se je namreč začelo t.i. 24 ur Martnice. Tako so s 24-uRnim vzponom na Martnico tudi letos zbirali denar za socialno ogrožene družine.

Osnovna šola Janka Glazerja Ruše in Društvo za razvoj Lira že vrsto let zbirata denar za socialno ogrožene otroke občine Ruše. Več kot tretjina otrok namreč izhaja iz socialno šibkih družin, kjer jim starši ne morejo plačati šole v naravi, udeležbe na strokovnih ekskurzijah, kulturnih dnevih, drugih plačljivih dejavnosti ali celo kosiL in nakupa šolskih potrebščin. Tokrat so organizatorji in udeleženci pomagali z že drugim 24-urnim vzponom na Martnico. Cilj vsakega udeleženca je bil, da po svojih zmožnostih v 24 urah s kolesom ali peš, čim večkrat premaga razdaljo od starta do cilja. Z vsakim vzponom pa prispeva v dobrodelni fond.

martnica 3
Dobrodelnega 24 urnega vzpona na Martnico pa sta se udeležila tudi kolesarja iz Banje Luke Miroslav Trivić in Boris Čiklić, ki sta pripotovala kar 345 kilometrov do Ruš in od tam še vse do Martnice. Za pot sta porabila prav tako 24 ur. Spremljale pa sta ju ekstremne vremenske razmere. Prav tako pa je bila pot, ki sta jo prevozila izjemno naporna, a pravita, da je biti dobrodelen izjemna lastnost, ter zato tudi sama prispevala dobrodelni fond 24 urne Martnice.

Predvsem zaradi dobrodelnosti, pa tudi rekreacije, so se udeleženci pripravili na napornih 24 ur. Denar za otroke so začeli zbirati že pred samo prireditvijo. Tako so skupaj s sponzorskimi donacijami in 24-urnim vzponom zbrali več kot 3 tisoč 200 evrov, ki jih bodo namenili otrokom ruškega vrtca in OŠ.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.