15:16, tor, 16. Apr

Dobrodelni koncert tudi za živali iz mariborskega zavetišča





Društvo za zaščito živali Maribor na pobudo svojega častnega člana dr. Eriha Tetičkoviča v nedeljo, 4. novembra, v Narodnem domu organizira dobrodelni koncert za zapuščene živali. Vabilu so se odzvali Alfi Nipič, Dejan Vunjak, Adi Smolar, Zorica Fingušt Fatur in Ivo Kopecky, Ivek Baranja, operna pevca Petra in Sergej, The Oldies Dixi Band in vrhunski saksofonist Oto Vrhovnik.

Del izkupička dobrodelnega koncerta bo namenjen tudi živalim mariborskega zavetišča, v katerem letno oskrbijo približno 350 zapuščenih psov in 600 mačk.

Ponosni smo, da v našem zavetišču vsaki zdravi živali, ne glede na starost, damo na voljo dovolj časa, da najde novega lastnika, saj živali ne evtanaziramo, razen v primerih bolezni in neozdravljivih poškodb. Ker redko kateri kuža ali muca že v 30 dneh, ko bivanje v zavetišču zanjo plačuje občina, v kateri je bila žival najdena, dejansko najde dom, večina živali biva v zavetišču na stroške zavetišča,” sporočajo iz Snage Maribor.

Muc Maco v Zavetišču za živali Maribor.
Muc Maco v Zavetišču za živali Maribor.

Denar, ki se bo za živali zbral na nedeljskem koncertu, bodo primarno porabili za nabavo kvalitetne hrane, ki je predvsem v zimskem času za zdravje živali izjemno pomembna. Preostanek pa bodo namenili nabavi priboljškov in pripomočkov, ki naredijo živali prehodno bivanje v zavetišču bolj prijetno in domače.

Koncert se prične ob 17. uri, vstopnice pa bo za 10 € mogoče kupiti dve uri pred koncertom v Narodnem domu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.