19:18, čet, 28. Mar

Dobrodelna akcija Surovine za #projektVida društva Humanitarček





Od 16. do 28. marca 2020 bodo na vseh lokacijah Surovine po Sloveniji zbirali odpadne surovine jeklenega odpada, barvnih kovin in papirja za #projektVida društva Humanitarček. Projekt Vida skrbi za tople obroke starostnikov in brezdomcev.

Slika je simbolna. Vir: pixabay.com
Slika je simbolna. Vir: pixabay.com

Akcija Čisto veselje, v kateri zbirajo odpadne surovine, je ena najuspešnejših humanitarnih akcij v Sloveniji. V treh dosedanjih akcijah je sodelovalo okrog 200 slovenskih podjetij, zbrali pa so 119.502,22 evra oziroma okrog 1.102.000 ton odpadnih surovin. S temi sredstvi so omogočili počitnice številnim otrokom iz projekta Botrstvo.

Letos pa se je na Surovini odločili, da akcijo izvedejo skupaj z društvom Humanitarček za #projektVida, v katerem predstavljajo zgodbe zapuščenih starostnic in starostnikov, ki s skromnimi prihodki životarijo na robu družbe, mnogi med njimi pa so bili žrtve najhujših oblik fizičnega in verbalnega nasilja. Objave zgodb so del projekta Vida, ki sicer skrbi za tople obroke starostnikov in brezdomcev.

V naslednjem mesecu, od 16. do 28. marca 2020, bodo na vseh lokacijah Surovine po Sloveniji zbirali odpadne surovine jeklenega odpada, barvnih kovin in papirja z istim namenom. Tako posamezniki kot podjetja in razne organizacije lahko sodelujejo pri tem tako, da pripeljejo odpadne surovine na njim najbližjo lokacijo Surovine in ga donirajo. Več o akciji je zapisano na spletni strani: www.cistoveselje.si.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.