20:12, sre, 24. Apr

Divjal, vozil brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola





Danes zgodaj zjutraj, okrog 2.15 so policisti PP Gorišnica obravnavali 32-letnika, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola (0,73 mg/l). Hkrati pa je krepko presegel dovoljeno hitrost vožnje. Izven naselja, kjer velja omejitev hitrosti 90 km/h, je vozil kar 127 km/h.

Voznik na zakoniti znak policista sprva ni želel ustaviti, zato sta se policista zapeljala za njim in ga ustavila z modro lučjo ter zvočnim signalom. Med postopkom pa sta policista pri vozniku našla tudi posušene rastlinske delce, ki sta jih zasegla. V primeru potrditve suma, da gre za prepovedano drogo, bodo voznika obravnavali v prekrškovnem postopku. Zaradi preostalih kršitev
cestno-prometnih predpisov, je moški ostal brez vozila, zoper njega pa sledi še obdolžilni predlog.

vuzenica-cpp-alkotest

Vozite le trezni!
Mariborski policisti znova opozarjajo, da vožnja pod vplivom alkohola ali drog izjemno poveča verjetnost za nastanek prometne nesreče. Voznikom svetujejo: “Vozite le trezni! Če boste uživali alkoholne pijače (ne glede na zaužito količino),se ne odločite za vožnjo v cestnem prometu. Če ste uživali alkohol, naj vozi kdo, ki alkoholnih pijač ni užival, ali uporabite javna prevozna sredstva. Dosledno upoštevajte tudi druga cestnoprometna pravila, še zlasti pravila o hitrosti, prednosti, prehitevanju, uporabi varnostnih pasov in mobilnih telefonov ter varnostni razdalji,” so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.