03:35, sob, 20. Apr

Divjak Mirnikova odhaja iz mariborskega mestnega sveta, prihaja Juhart





Lidija Divjak Mirnik iz koalicijske Liste za pravičnost in razvoj (LPR) je včeraj mariborskemu županu Saši Arsenoviču podala odstopno izjavo. Divjak Mirnikova tako več ne bo mariborska mestna svetnica, njen stolček pa naj bi po nam znanih informacijah zasedel Primož Juhart. 

Lidija Divjak Mirnik med uradno napovedjo kandidature za županjo Maribora.
Lidija Divjak Mirnik med uradno napovedjo kandidature za županjo Maribora.

Divjak Mirnikova je odstopno izjavo podala včeraj. “Z mesta mestne svetnice odstopam zaradi preobremenjenosti. Vsi, ki me poznajo vedo, da vsako funkcijo jemljem zelo odgovorno in korektno in delo poslanke v državnem zboru mi prav zaprav onemogoča kakovostno opravljanje dela v mestnem svetu. Ker poslanci nimamo osem urnega delovnika ampak cel dan, in jaz to delo opravljam zelo korektno, zato sem enostavno ugotovila, da je pametno, da neke stvari več ne počnem tako aktivno,” je kot razlog navedla Divjak Mirnikova. K temu pa je še dodala, da se odreka tudi “funkciji predsednice Komisije za nagrade in priznanja MS MOM.”

V mestnem svetu bi jo naj – po nam znanih informacijah – zamenjal Primož Juhart, ki je že v preteklosti sedel v mestnem svetu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.