09:04, sob, 20. Apr

Darko Milanič: “Pripravljeni moramo biti na več scenarijev.”





Na današnji novinarski konferenci NK Maribor pred povratno tekmo z islandskim Valurjem, kvalifikacij za Ligo prvakov, sta pred novinarje stopila Darko Milanič, trener vijoličastih in vezist Blaž Vrhovec.

Darko Milanič
Darko Milanič

Pred mariborskimi nogometaši je tako letošnja prva domača evropska tekma, kjer bodo v trdnjavi Ljudskega vrta branili prednost treh golov iz Islandije z željo, da nogometašem Valurja na domačem igrišču, zabijejo še kakšnega.
Nekaj nogometašev je še vedno poškodovani, zato Luke Zahoviča, Aleksandra Rajčevića, Žana Kolmanič, Nina Žuglja in Luke Uskokovića tudi tokrat ne bo v kadru za povratno tekmo proti Valurju. “Kljub temu gradimo zgodbo na tem, kako smo tekmo odigrali v Reykjaviku, kjer smo po sami tekmi rekli, da smo s pristopom in držanjem začrtanega plana, bili zelo zadovoljni in tudi tokrat mora biti tako,” je uvodoma dejal Milanič. Milanič je prepričan, da so mariborski nogometaši tekmo na Islandiji odigrali z odliko, kljub temu, da jim je nasproti stalo moštvo, ki je na trenutke bilo zelo nevarno. “Tudi jutri pričakujem od fantov enako zgodbo. Da se lotijo tekme zelo osredotočeno, da se zavedajo svojih kvalitet, da se zavedajo načina, ki nam je prinesel uspeh na Islandiji in da zadevo ponovijo še na domači travi Ljudskega vrta,” je svoje misli in želje pred jutrišnjo povratno tekmo kvalifikacij za elitno Ligo prvakov.
S trenerjevimi besedami se je popolnoma strinjal mariborski vezni igralec Blaž Vrhovec: “Pomembno je, da bo pristop enak kot na Islandiji in da bomo tekmo oddelali tako kot je treba. Če bo vsak oddelal svojo nalogo, se bomo skupaj z navijači prav gotovo veselili napredovanja.”

Analiza nasprotnika spremenila način igre
Milanič je še dejal, da so po ogledu in analizi nasprotnika, nekoliko spremenili način igre v Reykjaviku, kar je prineslo pozitiven rezultat. “Tudi na jutrišnji tekmo bomo skušali biti podobni, zelo potrpežljivi, jih utrudit in jim dati malo širine ter jih na ta način odpreti. Posebej pa moramo biti pozorni na njihove odlike. Gre za dvoboje ena na ena v šestnajstmeterskem prostoru, prerivanje in visoke žoge. V teh segmentih pa moramo biti še za nianso boljši, kot smo bili tam,” je še dodal Milanič, ki je prepričan, da imajo Mariborčani več kvalitete kot ekipa Valurja.
V boljšo kvaliteto je prepričan tudi Vrhovec: “Če veš kaj te čaka, odgovoriš s podobnim načinom in je to to. Mislim, da imamo mi več kvalitete, kar je treba pokazati s posestjo in jih utrujat, kot je rekel trener. V ekipi imamo sicer veliko novih igralcev, zato je vsaka tekma pomembna, da se še bolje spoznamo in uigramo,” je še dodal vezni igralec vijoličastih.
Ob koncu se je Milanič dotaknil še tekme domačega prvenstva proti Triglavu, ko po tekmi na novinarski konferenci ni bilo predstavnika NK Maribor. Za situacijo se je že uvodoma opravičil tiskovni predstavnik kluba in dejal, da so bile, zaradi nekorektnih sodniških odločitev, glave takrat še “prevroče”, zato niso želeli preuranjeno česarkoli komentirati. Milanič je pojasnil strategijo proti Triglavu: “Strategija je bila takšna, da z določenimi menjavami pridemo do igralcev, da jih spravimo čim prej v tekmovalni ritem. Plan je bil popolnoma na mestu, vendar se nam je skozi tekmo, v katero smo vložili veliko energije, zgodilo polno stvari, ki so bistveno vplivale na končen rezultat. Od regularnega zadetka, ki smo ga dosegli takoj na začetku, saj je nadaljevanje tekme bistveno različno, če vodiš z 1:0 kot pa sicer. Z menjavami smo nato dosegli, da smo imeli veliko zaključkov in bili blizu drugega, celo tretjega zadetka. Bilo je polno epizod, ki nam niso šle na roko. Tudi njihov drugi gol iz prepovedanega položaja. Fantje so bili ves čas izjemno skoncentrirani proti ekipi, ki tukaj zna odigrati, to smo že videli. Tekme prav gotovo ne bomo pozabili. Požeg Vancaša sem dal v igro, saj so nam navijači zelo pomembni, in če v klub pripelješ igralca takšnega kova, ga moraš dati na igrišče. Morda imamo na to različne poglede, vendar sem prepričan, da sem se odločil prav. Sicer pa je bilo zelo veliko sodniških napak, ki so ključno vplivale na tekmo,” je na koncu prvo tekmo domačega prvenstva proti Triglavu komentiral Milanič.

Vstopnice so še na voljo
Vstopnice za jutrišnjo tekmo je še mogoče kupiti v Vijol’čni bajti ali preko spleta www.vijolcnabajta.si. Stadion bo jutri odprt od že od 18.45 ure naprej. “Navijače prosimo, da pridejo čimprej na stadion in spodbujajo ekipo, super bi bilo, da že med segrevanjem,” so še dejali na novinarski konferenci in opozorili, da bo jutri zaradi tekme spremenjen cestni režim v okolici stadiona.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.