10:35, sob, 20. Apr

Danes se začenja vpis bodočih študentov





Začenja se vpis bodočih študentov, ki so bili na dodiplomske študijske programe ali enovit magistrski študij sprejeti v prvem roku. Trajal bo do 18. avgusta. V prvem prijavnem roku je bilo na želene visokošolske zavode sprejetih 11.947 kandidatov oz. 72,8 odstotka od skupno 19.982 prijavljenih. Drugi prijavni rok pa bo od 22. do 29. avgusta.

Tisti, ki niso bili sprejeti na nobenega od študijskih programov iz prve prijave oziroma se v prvem roku sploh niso prijavili, se lahko na še prosta vpisna mesta prijavijo v drugem roku. Podatki, kje je še možnost vpisa, bodo na spletnih straneh visokošolskih prijavnih služb objavljeni 21. avgusta, drugi prijavni rok pa bo trajal od 22. do 29. avgusta.

Bodoči študentje pa lahko še do 12. avgusta oddajo prošnjo na razpis za sprejem v študentske domove ali pri zasebnikih.

S prvo prijavo za študij na Univerzi v Ljubljani, kjer je bilo na voljo 10.839 vpisnih mest, je uspelo 7481 kandidatom, na mariborski univerzi pa je bilo razpisanih 5496 vpisnih mest. Zanje je bilo v prvem roku izbranih 2902 kandidata. Na Univerzo na Primorskem je bilo na podlagi prve prijave sprejetih 1042 kandidatov, na študij na Univerzi v Novi Gorici pa 37 kandidatov.

Vir: STA

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.