11:38, pet, 29. Mar

Danes se začenja novo šolsko leto, bodite pozorni na cesti





Za 179.511 učencev in okoli 74.000 dijakov se danes začenja novo šolsko leto. Prvič bo skozi šolska vrata vstopilo 21.850 prvošolcev. 

Maja Makovec Brenčič, ministrica za izobraževanje, znanost in šport  je v poslanici ob začetku novega šolskega leta učencem in dijakom svetovala, naj ne pozabijo, da je izobrazba zelo pomembna, znanje pa naložba za življenje. Izpostavila je medvrstniško nasilje, o katerem se je treba odkrito pogovarjati in iskati rešitve.

Največja novost novega šolskega leta so brezplačna učna gradiva za prvošolce in uvedba vajeništva v srednjih šolah.

Poskrbimo za varnost otrok v prometu

“Otroci dojemajo promet drugače kot odrasli. Tja do desetega leta še ne znajo in ne zmorejo samostojno sodelovati v prometu, kajti otroci doživljajo promet drugače, velikokrat jih premami kaj na drugi strani ulice in pozabijo na vsa pravila, pri hoji in teku še niso dovolj spretni, kaj šele da bi obvladali vožnjo kolesa tako dobro, da bi varno sodelovali v prometu. Otroci so manjši kot odrasli, zato ne vidijo čez parkirane avtomobile ali zabojnike za smeti. Pri hoji in teku še niso dovolj spretni, predvsem pa imajo otroci težave v prometu zaradi postopnosti zaznavnega in spoznavnega razvoja. In zato smo tukaj mi odrasli, starši, da poskrbimo za njihovo varnost, ter jih seveda učimo varnega ravnanja v prometu,” opozarja Javna agencija za varnost prometa.

V občini Hoče – Slivnica so se otroci že pred pričetkom šolskega leta učili o varnosti v prometu. Več v videu:

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.