20:02, čet, 28. Mar

Danes se nadaljuje seja DZ z zastavljanjem poslanskih vprašanj vladi





Redna seja DZ se danes nadaljuje z zastavljanjem poslanskih vprašanj predstavnikom vlade. Premierju Janezu Janši bodo vprašanja postavili štirje poslanci, med drugim bo na vprašanje Levice odgovarjal glede boja proti epidemiji novega koronavirusa in drugega vala okužb.

Vir: Google maps

Poslanec SAB Marko Bandelli bo premierja spraševal v zvezi z varčevalnimi ukrepi pri dijakih in študentih. Zanimalo ga bo, ali vlada načrtuje še kakšne varčevalne ukrepe, ki bodo imeli neposreden negativen učinek na dijake in študente, ter ali vlada res že pripravlja nov zakon za uravnoteženje javnih financ, “ki bo spet najbolj udaril po najbolj ranljivih skupinah“.

Janša bo odgovarjal na vprašanje poslanca NSi Jožeta Horvata, ki ga zanima, kako bo delovala vladna skupina za debirokratizacijo, kakšni so njeni cilji in kdaj lahko pričakujemo prve rezultate. Prav tako Horvata zanima, kdaj lahko pričakujemo realizacijo zaveze iz koalicijske pogodbe o uvedbi brezplačnega vrtca za drugega otroka naprej.

Poleg tega bo premierja spraševal predsednik SNS Zmago Jelinčič Plemeniti v zvezi z Nacionalnim preiskovalnim uradom (NPU). Zanima ga, kakšna je bila usoda kriminalističnega in tožilskega preiskovanja najema stavbe NPU, zakaj je vlada leta 2013 z novim zakonom o organizaciji in delu v policiji organizacijsko posegla v delovanje NPU in ga podredila kriminalistični policiji ter ali je s tem preprečeno politično delovanje NPU.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.