07:40, pet, 29. Mar

Danes pod Pohorjem že prve ”Male lisičke”





Od danes do nedelje se bo v Mariboru odvilo veliko mednarodno smučarsko tekmovanje Little Fox Race, ki ga ob podpori blagovne znamke Visit Pohorje organizira ASK Branik Maribor.

Little Fox Race (3)

Na tekmi Little Fox Race se bodo pomerili otroci v kategorijah U8, U10, U12, U14 in U16. Mladi smučarji in smučarke bodo vzdušje velikega tekmovanja doživeli na progi, kjer potekajo tekme za Zlato lisico.

Slikovita otvoritvena slovesnost bo potekala danes zvečer, ko se bo po progi Snežnega stadiona spustilo več kot 30 smučarjev z baklami. Samo tekmovanje najmlajših pa bo na vrsti v soboto, ko se bo, več kot 300 prijavljenih otrok iz 8 različnih držav, pomerilo v veleslalomu. Vsi prijavljeni tekmovalci bodo prejeli pulover s kapuco, spominsko medaljo in startno številko. Dostopali pa bodo lahko tudi do personalizirnaega videoposnetka svojega nastopa in ga delili na družbenih omrežjih. Za sladko nagrado bo poskrbela Frutabela, ki bo zmagovalcu iz vsake kategorije podelila prav takšno število Frutabel kot je njegova višina v centimetrih. Še posebej veseli bodo člani najboljšega oziroma »najhitrejšega« kluba, saj bodo nagrajeni s prehodnim pokalom mariborske smučarske šampionke Ilke Štuhec.

Sobota pa ne bo minila samo v tekmovalnem duhu, ampak tudi v zelo zabavnem. Obilico smeha bo prinesla večerna zabavna ekipna tekma s ”poki”. Na tem tradicionalnem tekmovalnem rekvizitu bodo trenerjem in staršem družbo delale maskote iz različnih slovenskih podjetij oz. organizacij.

Prireditev se bo v nedeljo zaključila z ekipno tekmo, kjer bodo ekipo sestavljali trener in po en otrok iz vsake od kategorij od U10 naprej. Da bo boj napet, napoveduje že glavna nagrada, zmagovalna ekipa bo namreč prejela 5 dnevni oddih na Jadranu za 10 oseb.

K prihodu pod Pohorje in navijanju za bodoče zvezde alpskega smučanja so seveda vabljeni tudi gledalci. Več o sami prireditvi najdete na Facebook strani LITTLE FOX RACE ali na spletni strani www.littlefox.si, na spodnji povezavi pa ste vabljeni tudi k ogledu filmčka, v katerem se predstavi najboljša in najprisrčnejša Little fox lisička https://www.facebook.com/LittleFoxRace/videos/1753492878297641/.Little Fox Race (1) Little Fox Race (2) Little Fox Race (3)

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.