15:00, tor, 19. Mar

Mariborske knjižnica že 70 let povezuje bregove





Jutri bo potekal dan Mariborske knjižnice. Letošnja celotna prireditev in njen športni del Povežimo bregove bo praznično obarvana, saj Mariborska knjižnica praznuje 70 – letnico delovanja.
 

Vir: Mariborska knjižnica
Vir: Mariborska knjižnica

Bregove bodo povezovali s tradicionalnim rekreativnim tekom v znak podpore Mariborski knjižnici. Start teka ob 8.30 uri na Rotovškem trgu. Prijave in podpise izjav bodo sprejemali tudi na dan teka, 8. junija, na Rotovškem trgu med 7:45 in 8:15. Tekači bodo pretekli sedem kilometrov dolgo pot, od Rotovškega trga do Dravskih elektrarn na Obrežni ulici in nazaj. Večji del poti poteka po slikoviti makadamski, neprometni poti ob Dravi. Za okrepčilo na poti in v ciljnem prostoru bo poskrbljeno. Dogodek bodo organizatorji popestrili z glasbenim gostom Zoranom Predinom, lutkovno predstavo, dogajanjem na stojnicah zeliščarke, igroteka, odpisane knjige, predstavitev programa Lutkovnega gledališča Maribor in Slovenskega narodnega gledališča Maribor. Člane knjižnice čakajo tudi vstopnice za Noč drame Sng Maribor, ki bo 15. junija. Seveda pa bodo tekačo lahko uživali še v Lutkovni predstavi Pavliha, Igroteki ter delavnicah za otroke.

Na Glavnem trgu bo na ogled bibliobus, na stojnici z odpisanimi knjigami pa si boste lahko izbrali tudi kaj zase. Knjižnične dolgove in članarino lahko ta dan v vseh običajno odprtih enotah in na bibliobusu člani knjižnice ob vračilu gradiva poravnate s 50 % popustom.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.