02:11, pet, 19. Apr

Dan druženja in gibanja v Vuzenici





V Vuzenici, natančneje na Sv. Vidu pa je v soboto v okviru Šport špasa, potekala prav posebna tržnica, na kateri so se lahko navzoči poučili predvsem o zdravem načinu življenja. Na tržnici so se predstavila različna društva in skupnosti, med drugim tudi Vuzeniški vrtičkarji.


Le- ti so na svoji stojnici otrokom podelili sadike, ki jih bodo lahko doma posadili in nato zanje tudi skrbeli. Med drugim pa so navzočim predstavili tudi za kaj lahko uporabljajo določene rastline ter kako. Na tržnici pa so se predstavila tudi druga društva iz Vuzenice in okolice, ki so na svojih stojnicah ponujala svoje izdelke ter pridelke.

Zdrav način življenja je vedno bolj pomemben. Na tržnici smo zasledili tudi močnega zagovornika zdravega načina življenja, g. Mirana Kus, ki meni, da je kot pedagog velik vzor svojim učencem in je zato pomembno, da se potrudi čim bolj zdravo živeti.

Glavni organizator tega dneva druženja in gibanja je bil vrtec Vuzenica, v katerem so želeli predvsem otrokom skozi druženje prikazati zdrav način življenja. Kot rečeno, je to bil tudi dan gibanja. Otroci in njihove družine so svojo pot do tržnice začeli pri vrtcu v Vuzenici in se razdelili v dve skupini. Najmlajši so tako stopili po krajši učni poti, medtem ko je tiste malo starejše otroke spremljala tudi gozdarka, ki se je z njimi v gozdu tudi igrala.

Ko so prispeli na tržnico, pa še gibanja zanje ni bilo konec, saj je bila na igrišču organizirana tudi zumba.

Več na BK TV ob 18.30 in 10.00 v oddaji Občinski informator

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.