06:04, sob, 20. Apr

Cvikl: “Z izkušnjami lahko pomagam Sloveniji v Evropi”





Kandidatka SMC za evropsko poslanko Helena Cvikl je danes v Mariboru gostila predsednika SMC Mira Cerarja in župana Mestne občine Maribor Sašo Arsenoviča. Poudarila je, da je na svojem strokovnem področju že vrsto let dejavna na evropski ravni. “Mislim, da lahko s svojimi izkušnjami še marsikaj dosežem za Slovenijo in Evropo,” je dejala Cviklova.

Donedavnega dolgoletna direktorica Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem v Mariboru je med drugim podpredsednica Mednarodnega združenja vodilnih hotelirskih šol ter članica izvršnega predsedstva Evropskega združenja turističnih šol. “Ona je tista, ki zna spodbujati turizem in promovirati Slovenijo v tujini,” je izpostavil Cerar.

Kandidati SMC za trajnostni razvoj

Kandidati SMC za evropske poslance se bodo po njegovih besedah zavzemali za trajnostni razvoj mest ter spodbujanje turizma vzporedno z ohranjanjem okolja. “Naša kandidatka Helena Cvikl tu v Mariboru in širše po vsej Sloveniji še posebej izpostavlja prav te vrednote, to je zeleno Slovenijo s kakovostnim življenjem,” tako Cerar.

cvikl helena

Župan Arsenovič, ki je na lokalnih volitvah nastopil kot županski kandidat SMC, si od bodočih slovenskih poslancev v Evropskem parlamentu želi predvsem enotnosti v zastopanju interesov Slovenije. “Vesel sem, da so med kandidati tudi takšni, kot je Helena Cvikl, ki imajo pokazati rezultate svojega dela. Vzpostavila je vzgojno-izobraževalni sistem, ki nam je vsem v ponos in pomembno vpliva na razvoj turizma v regiji, saj je dvignil ugled poklica kuharja, natakarja, hotelirja,” je povedal na srečanju. Prisotni so bili še podžupanja Helena Kujundžić Lukaček in nekateri drugi člani lokalnega odbora SMC Maribor.

Cviklova postavila sodobni izobraževalni center gostinsko-turistične stroka

Helena Cvikl je v letu 2016 v Mariboru postavila sodobni izobraževalni center gostinsko-turistične stroke, s čimer je po navedbah SMC ustvarila pogoje za evropsko primerljivo osvajanje znanj in veščin v gostinsko-turistični stroki. “Svojo energijo želi izkoristiti tudi v širši skupnosti, pri tem je prepoznala vrednote politične družine ALDE, ki se med drugim zavzema tudi za bolj konkurenčno gospodarstvo in bolj odzivne demokratične institucije,” še piše v njeni predstavitvi.

Poleg nje so kandidati SMC za evropske poslance še Gregor Perič, Janja Sluga, Miha Rebolj, Branislav Rajić, Bojana Cvahte, Vesna Ugrinovski in Aleš Prijon. Nastopajo z geslom Svoboda, solidarnost, Slovenija.

VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.