10:32, pet, 29. Mar

Člani kluba Rugby Maribor postali regijski prvaki





Članska zasedba Rugby kluba Maribor je končno dočakala zelo pomemben mejnik kluba. Po sedmih letih delovanja v novi preobleki, z novim imenom, kadrom, dresi in grbom, ki ga fantje nosijo zelo ponosno na svoji srčni strani.

Vir: FB Rugby klub Maribor
Vir: FB Rugby klub Maribor

Po vseh napornih treningih, odrekanjih, zmagah in porazih, so fantje letos končno osvojili naslov prvaka regijskega rugby tekmovanja pod okriljem avstrijske rugby zveze – ARC (Alpine Rugby) Championship, v katerem igrajo klubi sosednje Hrvaške, Slovaške, Slovenije in Avstrije. Naziv ARC Championship – Season 2017/2018 Champions so si fantje prigarali z odličnimi predstavami tako doma kot v gosteh.

Kako močna je liga in kako majhne so bile končne razlike med klubi je razvidno iz lestvice na uradni spletni strani lige. Med 1. in 5. mestom je samo pet točk razlike, kar pomeni, da si klubi sledijo v razmaku po eno točko.

Vir: FB Rugby klub Maribor

V svojih vrstah imajo trenutno štiri aktivne člane državne reprezentance. Eden izmed njih se trenutno kali in tekmuje v francoskem Aramitsu. Ker želijo, da se rugby prične razvijati ter stopi iz povojev novega športa, smo se odločili, da v kratkem pričnemo s poučevanjem novih igralcev, ki bodo posrkbeli za kvaliteten razvoj in popularizacijo tega, na prvi pogled morda grobega, a po drugi strani zelo tehničnega in plemenitega športa.

Angleški rek, ki pove precej o tej igri gre nekako tako: “Rugby is a game for hooligans, played by gentlemen”. Tako so si kot temeljne dolgoročne cilje zadali tudi vzgojo in razvoj mladih igralcev, tako na področju amaterskega kot morebiti kasnejšega profesionalnega ragbija.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.