14:32, čet, 25. Apr

Cesta Dravograd-Trbonje zaradi grozeče skale zaprta še nekaj dni





Območje nad cesto in železnico na relaciji Dravograd-Trbonje, kjer več ton težka skala grozi, da se bo skotalila s pobočja, so si popoldne ogledali predstavniki več služb in se dogovorili o nadaljnjih ukrepih. Podjetje Voc bo takoj pristopilo k čiščenju pobočja, za četrtek je predvideno miniranje, cesto pa bodo predvidoma odprli v nedeljo.

Strmo pobočje nad reko Dravo, kjer več ton težka skala grozi, da se bo skotalila proti cesti, železnici in k reki, so si popoldne ogledali predstavniki civilne zaščite Občine Dravograd, Slovenskih železnic in vzdrževalec cest, družba Voc Celje.

FOTO: Facebook Anton PReksavec
FOTO: Facebook Anton PReksavec

Dogovorili so se, da bo podjetje Voc takoj pristopilo k čiščenju pobočja. Predvidoma v četrtek bodo pristopili k odstranjevanju skale z miniranjem, manjše skalne gmote pa bodo nadzorovano spuščali do cestišča. “Predvidevamo, da bo to trajalo kakšna dva dni, tako da računamo, da bi cesto potem odprli v nedeljo,” je za povedal poveljnik dravograjske civilne zaščite in podžupan Občine Dravograd Anton Preksavec.

Cesta predvidoma zaprta do nedelje

Zaradi grozeče skale je cesta Dravograd-Trbonje zaprta od petka, medtem ko železniški promet, ki poteka nižje pod cesto, za zdaj normalno poteka. Lahko pa pride do prekinitev železniške prometa v času miniranja skale, je povedal Preksavec. Kot je še dejal, bo v nadaljevanju k sanaciji pobočja pristopila direkcija za infrastrukturo, ki je z razmerami seznanjena.

Ceste na območju Zgornje Dravske doline so v zadnjem obdobju izpostavljene nevarnostim padajočih skalnih gmot. Med drugim je bila za dve osebi 30. oktobra lani usodna skala, ki se je s pobočja na cesto Dravograd-Maribor prikotalila pri kraju Brezno.

VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.