17:27, čet, 25. Apr

Cena nafte padla





Cene nafte so se danes znižale. Vlagatelji bodo skušali na podlagi podatkov o proizvodnji oceniti, kakšno bo povpraševanje po nafti, močnejši dolar pa je vplival na vzdušje na trgu, so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP povedali analitiki.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Teksaška lahka nafta, ki bo dobavljena decembra, se je do popoldneva po azijskem času znižala za 35 centov na 80,19 dolarja za 159-litrski sod.

Cena severnomorske nafte brent za dobavo decembra se je znižala za 23 centov na 85,63 dolarja.

“Osrednja pozornost bo posvečena podatkom o proizvodnji. Iskali bomo znake industrijske rasti, ki bi pomenili večje povpraševanje po nafti,” je za AFP dejal analitiki pri singapurski družbi Phillip Futures Daniel Ang.

Danes bo družba Markit objavila podatke o indeksu nabavnim menedžerjev (PMI) za območje evra, Nemčijo in ZDA ter tudi Francijo, Italijo in Španijo.

Poleg tega bo ameriški Inštitut za upravljanje s ponudbo (ISM) objavil podatke svojega indeksa aktivnosti v ameriškem proizvodnem sektorju.

Kitajska je v soboto objavila podatke indeksa PMI v proizvodnji za oktober, in sicer je znašal 50,8 točke, potem ko je bil septembra pri 51,1 točke. Vrednost nad 50 točk označuje rast.

Cene nafte je danes navzdol potiskal močan tečaj dolarja glede na jen, ki je bil blizu najvišjih ravni v zadnjih sedmih letih. Danes popoldne je v Aziji en dolar stal 112,73 jena, potem ko je bil v petek zvečer v ZDA pri 112,35 dolarja.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.