14:08, pet, 29. Mar

Celjske mesnine se zanimajo za nakup Ptujske kleti





Celjske mesnine se zanimajo za nakup Ptujske kleti. Pogovore z vodstvom Perutnine Ptuj, ki je lastnik kleti, so začeli lani, nadaljevali pa jih bodo ta mesec, je povedal direktor Celjskih mesnin Izidor Krivec. V Perutnini Ptuj pa so medtem pojasnili, da se glede Ptujske kleti na njih obračajo različni investitorji.

Vir: visitptuj.eu
Vir: visitptuj.eu

V ptujskem mesnopredelovalnem podjetju, ki je od konca lanskega leta v lasti ukrajinskega velikana MHP, so dodali, da skladno z interno politiko podrobnejših informacij v tej fazi ne dajejo.

Po Krivčevih besedah jih nakup Ptujske kleti zanima že nekaj časa, vodstvu Perutnine pa so oddali že tudi ponudbo. Krivec je ob tem spomnil, da so pred leti kupili klet Radgonske gorice, potem še dve pršutarni na Krasu in lani celjsko podjetje za predelavo in prodajo mesa in mesnih izdelkov Ledas.

Če jim bo nakup Ptujske kleti uspel, Krivec pričakuje, da se jim bodo na ta račun prihodki povečali za tri do štiri milijone evrov na letni ravni, število zaposlenih, ki se trenutno giblje okrog 450, pa bi se povečalo za nekaj več kot 20.

Lani je Ptujska klet sicer ustvarila 3,6 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je 300.000 evrov več kot leta 2017, čisti dobiček pa je dosegel skoraj 342.000 evrov, medtem ko so leto prej poslovali s pozitivno ničlo.

Ptujska klet sodi med najstarejše slovenske vinske kleti. Njeni začetki segajo v leto 1239, ko so Minoriti pod Ptujskim samostanom postavili vinsko klet, njeni vinogradi pa se razprostirajo po vinorodnih pobočjih Haloz in srednjih Slovenskih goric.

Poleg bogate zbirke arhivskih vin Ptujska klet hrani tudi poseben vinski zaklad – Zlato trto iz leta 1917, ki velja za najstarejše slovensko vino.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.