23:36, čet, 25. Apr

Čarobno čaranje na Mestni občini Maribor





Mariborski župan Saša Arsenovič je še pred volitvami na naših predvolilnih soočenjih govoril, da je čarobni december priložnost, ko lahko tudi socialno šibkejšim ponudi praznovanje in prireditve, ter da čarobni december ni strošek, ampak vložek. Zdaj pa je videti ob razpisih za producente Čarobnega decembra, da mu prireditve predstavljalo predvsem strošek.

Spomnimo se, kaj je dejal na našem predvolilnem soočenju 16. novembra 2018 o Čarobnem decembru. „Čarobni december je še ena priložnost, ko lahko pomislimo na socialno najbolj šibke, to je tudi stvar občine, in tudi priložnost, ko bi lahko z dobro blagovno znamko in pametnim vložkom v ta čarobni december ponudilo mesto več denarja,“ je dejal Arsenovič in v nadaljevanju povedal: „Se pravi, investicija v čarobni december ni strošek, ampak je vložek.“ Njegova celotna izjava o Čarobnem decembru je v posnetku:

Nujno potrebni pozitivni mediji za Arsenoviča?
V zvezi z organizacijo in pripravo Čarobnega  decembra so tudi na televiziji BK TV želeli pripraviti pogovorno oddajo, pa na MO Maribor med pripravami na oddajo niso zagotovili kot sogovornika niti župana Arsenoviča niti koga drugega, prav tako tudi ni bilo zagotovljenega sogovornika s strani Zavoda za turizem Maribor-Pohorje. Pri takih odzivih in glede na to, da se tudi drugi mediji zdaj sprašujejo, kaj se bo zgodilo s Čarobnim decembrom, se sprašujemo, ali ne nazadnje župan res potrebuje svoj medij, svoj časopis, v katerem bi lahko na koncu napisal, da je vse potekalo v redu in da je vse narejeno pravočasno in prav.

Po volitvah piha drugi veter
Zdaj pa očitno na MO Maribor piha drugi veter, in to v drugo stran. Program Čarobnega decembra bi moral biti že znan, prav tako že njegovi producenti in izvajalci, pa se vse bolj zapleta. Najprej je MO Maribor oktobra iskala ponudnika, ki bi v celoti prevzel pripravo Čarobnega decembra in tudi poskrbel za finance, tik pred prazniki pa so, ko je ta razpis padel v vodo, objavili novega. Tik pred zadnjimi prazniki so z MO Maribor namreč poslali povabilo za pripravo prireditev Čarobnega decembra nekaterim izbranim producentom, med katerimi želijo izbrati enega, ki bo ne samo pripravil program, ampak tudi sam našel sponzorja/sponzorje in zagotovil do 68.999 evrov za izvedbo programa Čarobnega decembra in silvestrovanja na prostem. Razpis je bil objavljen tik pred prazniki, torej so imeli producenti še manj časa za pripravo na razpis, zbiranje izvajalcev in iskanje sponzorjev, saj so bili med tem prosti dnevi.

Rok do danes do 16. ure
Izbrani povabljenci imajo čas do danes, do 16. ure, za odgovore. Povabljenci se bodo morali strinjati tudi s pogoji, ki jih je določila MO Maribor. Na prvem mestu mora producent glede na razpis sam najti sponzorja in o tem, kdo je, že danes obvestiti MO Maribor. Zagotoviti pa bi moral tudi raznolik in pester program več nastopajočih, od različne glasbe, z najmanj 80 odstotkov slovenskih izvajalcev, razne koncerte, video koncerte, nastope DJ-jev, stand-up komike in druge nastopajoče.

Arhiv: Prižig luči v Mariboru, Čarobni december.

Vložek ali strošek, to je zdaj vprašanje
Glede na to, da je Arsenovič prav na naši predvolilni oddaji govoril o Čarobnem decembru kot o priložnosti in vložku, ne pa o strošku, smo se obrnili tudi na službo odnosov z javnostmi Mestne občine Maribor, da bi nam Arsenovič pred kamero povedal več o njegovih načrtih za praznovanje Čarobnega decembra in silvestrovanja, pa so nam odgovorili, da je župan danes in jutri zaseden ter da je koncept letošnjega čarobnega decembra oblikovan. Njihov odgovor o samem Čarobnem decembru in silvestrovanju pa je:

Glede Čarobnega decembra vam lahko zaenkrat podamo sledeče informacije: »Koncept letošnjega Čarobnega decembra je oblikovan. Začetek prazničnih dogajanj se bo, tako kot vsako leto, pričel s prižigom praznične razsvetljave, ki bo letos predvidoma 29. novembra. Takrat se bo pričel tudi program na Trgu Leona Štuklja, potekala pa bo še otvoritev Vilinskega dvora, v okviru dogodkov Vilinsko mesto. Strokovne službe MO Maribor so k sodelovanju pri pripravi programa povabile nekaj producentov. Seveda pa pred sklenitvijo končnih dogovorov ne moremo podati konkretnih odgovorov glede programa in nastopajočih.«”

Nič o podrobnostih programa, nič o načinu financiranja, kar smo želeli vprašati župana. Zaprosili smo še, da bi se vsaj do petka sestal z nami, pa odgovora, ali bo možno, še nismo dobili. Vprašanja o pripravah na Čarobni december in silvestrovanje smo poslali tudi Zavodu za turizem Maribor-Pohorje, pa na njihove odgovore oziroma pripravljenost spregovoriti o načrtih pred kamero ali pisne odgovore prav tako še čakamo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.