18:16, čet, 28. Mar

Cafova znova odprta





Nekaj manj kot tri mesece po začetku del se projekt Ureditev Cafove ulice danes končuje s primopredajo. V torek, 17. decembra, pa bodo prenovljeno ulico tudi uradno odprli.

Cafoodfesta, ki ga že tradicionalno organizira Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor bo pospremila tudi otvoritev prenovljene Cafove. “Mariborčane vabimo, da se nam pridružijo in da skupaj odpremo preurejeno ulico. Ta bo v prazničnem času še posebej lepo zasijala,” so sporočili iz Mestne občine Maribor.

cafova obnovljenaCafova ulica je zdaj zasnovana kot skupni prometni prostor za pešce, kolesarje in motorni promet. S preureditvijo je Maribor v svojem središču dobil nov, kakovosten in sodoben ter uporabnikom prijazen zunanji prostor. Vstop v ulico je urejen s potopnimi stebrički, hitrost vožnje pa je omejena na 20 kilometrov na uro. Vrednost investicije nekaj več kot 465 tisoč evrov sta sofinancirali Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada. Mestna občina Maribor je za projekt
Ureditev Cafove ulice pridobila okoli 320 tisoč evrov nepovratnih sredstev iz omenjenega sklada. Izbrani izvajalec, podjetje MarkoMark Nival, je dela začel 23. septembra.

Vozila bodo imela omejen dostop

Ob tem so še sporočili, da režim izvoza iz garažne hiše Forum ostaja nespremenjen.  “Vozniki lahko po izvozu iz garažne hiše zavijejo levo proti Trgu Borisa Kidriča ali desno proti Partizanski cesti. Uvoz v Cafovo ulico je, enako kot pred preureditvijo, mogoč le s Trga Borisa Kidriča. Za potrebe stanovalcev, gostinskih lokalov in ostalih poslovnih subjektov je omogočen dostop na preurejeno območje, urejena so mesta za dostavo. Pred Okrajnim sodiščem Maribor so za kratkotrajno parkiranje službenih vozil zagotovljena parkirna mesta, tudi eno mesto za invalidne osebe,” so zapisali v sporočilu za javnost.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.