00:32, sob, 20. Apr

Brezplačne športne urice za otroke iz Maribora ter okolice





Čas počitnic je čas za gibanje. Z gibanjem otroci razvijajo svojo socialno in čustveno plat, številne spretnosti, pridobivajo pomembne življenjske izkušnje, razvijajo svoje interese in oblikujejo samopodobo.

ŠD Ožbalt ob Dravi in ŠD Kapla vabita na brezplačne športne urice ob nedeljah med 16. in 17. uro (foto_ŠD Ožbalt ob Dravi in ŠD Kapla)

Zato otroke iz Maribora in okolice, stare od 8 do 12 let, v svojo družbo vabijo Športno društvo Center Maribor, Klub malega nogometa »Sveta Trojica«, Športno društvo Ožbalt ob Dravi in Športno društvo Kapla. Otroci se jim lahko na brezplačnih športnih uricah, ki potekajo v sklopu dm iniciative Rastemo s športom, pridružijo enkrat tedensko vse do konca oktobra.

Nogometno obarvane športne urice v Sveti Trojici v Slovenskih goricah (foto_Klub malega nogometa Sveta Trojica)
Športno društvo Center Maribor se ponaša z bogato tradicijo. Pri njih so vadili številni znani Mariborčani. Zavedajo se, da je pomembno skrbeti za zdrav življenjski slog otrok in jim omogočiti kakovostne vsebine za preživljanje prostega časa – še posebej v času počitnic. Zato so se odločili, da ob torkih med 16. in 17. uro otrokom ponudijo brezplačne športne urice. Z otroki telovadijo na poligonu, igrajo se z žogami, z različnimi vajami skrbijo za ustrezno telesno stabilnost otrok, igrajo košarko in se preizkušajo v igrah natančnosti.
Tudi v Klubu malega nogometa Sveta Trojica bodo vse do konca oktobra izvajali športne urice, ki potekajo ob sredah med 18. in 19. uro. Trener Mitja Drašak meni, da »današnji otroci potrebujejo gibanje. Potrebujejo nekaj, kar bi jih odvrnilo od elektronskih naprav ter privabilo ven, v naravo, v družbo. Vse z namenom, da razvijejo osnovne gibalne sposobnosti, da se naučijo tovarištva ter sodelovanja oziroma dela v skupini.«

Tako so v mesecu juniju, ko so začeli s športnimi uricami, otrokom predstavili pomen pravilne športne opreme ter ogrevanja vseh delov telesa, da ne pride do nepotrebnih poškodb. Njihove urice so prežete z nogometom, drugimi igrami z žogami ter tekom med ovirami in čez ovire.

Razgibano druženje v sklopu športnih uric v ŠD Ožbalt ob Dravi in ŠD Kapla (foto_ŠD Ožbalt in ŠD Kapla ob Dravi)
Tudi v Športnem društvu Ožbalt in Športnem društvu Kapla vabijo otroke, da se jim pridružijo. Vsako nedeljo med 16. in 17. uro otrokom nudijo razgibano urico, v sklopu katere se podajo na kratek pohod, igrajo nogomet ali odbojko, kotalkajo, tečejo, otroci lahko preverjajo svojo vzdržljivost in še kaj. Kot je povedal desetletni udeleženec, uživa v skupni vadbi, »ker nas je veliko in se ob tem zabavamo.«

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.