07:38, čet, 18. Apr

Branikovci brez napredovanja v pokalu





V srečanju osmine finala so mariborski rokometaši gostovali v Celju in se tako še drugič v štirih dneh pomerili z aktualnimi državnimi in pokalnimi prvaki. Utrujenost od nedeljske težke tekme in kratka klop so botrovale k porazu ter s tem koncu sezone v pokalnem tekmovanju.

Po uvodnih izenačenih 10 minutah že drugega srečanja v štirih dneh je udaril celjski stroj. Slednjemu ni bila kos zdesetkana in verjetno tudi utrujena četa Marka Šibile, ki je že ob izteku 11. minute pri rezultatu 10:6 moral vzeti minuto odmora. Ta je dvignila vijoličaste rokometaše, ki so se v nadaljevanju približali na 10:8 in 11:9, a je takoj zatem sledil 8 minutni strelski post. To je takšno moštvo, kot je Celje s pridom izkoristilo ter pobegnilo na 10 zadetkov prednosti, priigrano pa so skoraj v celoti zadržali vse do odhoda na odmor. Tudi na začetku 2. polčasa Mariborčani niso uspeli zmanjšati razlike in trener Šibila je v 41. minuti pri rezultatu 31:20 poklical svoje varovance na minuto odmora. Žal ta ni prekinila naleta domačinov, ki so v 47. minuti z zadetkom Josipa Šarca povedli 36:20 ter tako dokončno zapečatili usodo mariborskega Branika. Povsem dotolčeni Branikovci verjetno tudi brez motiva niso več nudili dostojnega odpora, razlika pa je posledično do konca samo še naraščala.

Andraž Velkavrh, RK Branik; FOTO. MP Produkcija
Andraž Velkavrh, RK Branik; FOTO. MP Produkcija

Kapetan RK Maribor Branik Andraž Velkavrh je po tekmi dejal, da v tokratno tekmo niso šli tako kot v nedeljo. “Ta pokalna tekma je prišla v nepravem času in menim, da so nam misli že pošteno uhajale v prihajajočo pomembno tekmo z Loko. Seveda se pozna, da smo prejšnji teden ostali brez dveh igralcev, ki sta bila pomembna člena naše igre. Odigrati dveh tekem v tako kratkem času proti takšnemu nasprotniku, kot je Celje, je zelo težko. Tako pač je v športu in verjamem, da bomo vsi tisti, ki lahko stopimo na parket že v soboto v domači dvorani naredili vse, da se od leta 2018 poslovimo z zmago,” je zaključil Velkavrh.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.