13:06, pet, 29. Mar

Bogomir Dolenc v 12 dneh okrog Slovenije za male viteze





Bogomir Dolenc, ki je lani uspešno pretekel 42 zaporednih dnevnih maratonov po različnih krajih Slovenije, z namenom, da pomaga malim vitezom, tokrat nadaljuje zgodbo. V 12 dneh bo Bogomir Dolenc obtekel Slovenijo.

42 maratonov v 42 dnehS projektom nadaljuje zgodbo gibanja za male viteze, v kateri je  v letu 2018 uspešno odtekel 42 zaporednih dnevnih maratonov po različnih krajih Slovenije. “Z dosežkom je postavil mejnike tako v športnem vidiku, kakor v dobrodelnem. V ultra tekaškem svetu sedaj postavlja lestvico še višje,” pravijo v ekipi Dolenca.
Okrog Slovenije bo eden večjih športno-dobrodelnih projektov v letu 2019 v Sloveniji, s katerim bo Dolenc Odtekel več kot 1200 km v 12 dneh. “Namen projekta je zbiranje denarnih sredstev za ustanovo Mali vitez in pa pustiti sporočilo osveščanja in zavedanja o bolezni rak in zavedanja pomembnosti zdravja, zdravega načina življenja in skrbi za dobro telesno in mentalno kondicijo,” so še sporočili.

Bogomir bo skupaj z ekipo pritekel tudi v Maribor in do Selnice ob Dravi, kjer se bo na svoj način poklonil nedavno preminulemu malemu vitezu Anžetu in drug dan nadaljeval pot iz Selnice do Črne na Koroškem, kjer bo zaključil projekt.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.