16:11, pet, 29. Mar

Blagoslov gasilskega vozila na Smolniku





Na Smolniku so minulo soboto blagoslovili novo gasilsko vozilo znamke Mercedes Sprinter. Kot pravi predsednik društva jim je to vozilo omogočilo nove možnosti zaradi posodobitve nove gasilske opreme in opreme s katero razpolagajo v samem avtomobilu.
DSC01774
Gasilci so naredili parado vozil, pri kateri so se sprehodili skozi čas gasilskih vozil, ter do najsodobnejšega novega gasilskega vozila PGD Smolnik, ki se je pripeljal kot zadnji.
Pred tem je sledil še kratki kulturni program tamkajšnih prebivalcev.
HTV-Smolnik
Ker je gasilsko vozilo z oznako HTV – hitro tehnično vozilo, dosti ljudi zamenjuje dejstvo, da je to vozilo namenjeno samo za reševanje in posredovanje pri prometnih nesrečah, vendar ni tako. Današnjo posredovanje pri požarih ali naravnih nesrečah je predvsem iz tehničnega vidika, zato tudi brez prave opreme težko kvalitetno in učinkovito posredujejo. Avtomobil vsebuje vso opremo za tehnično posredovanje kot so razpirala, škarje, pnevmatski cilindri, dvižne blazine, vrvna tehnika, vodne črpalke, nosila, prva pomoč ter še mnogo druge opreme.

Gasilci so zelo zadovoljni z novo pridobitvijo saj je vozilo končno nadomestilo staro dotrajano vozilo, ki ni bilo več dovolj učinkovito in varno za uporabo pri intervencijah. Zadovoljni so, da so se odločili za vozilo HTV (hitro tehnično vozilo), saj oprema, ki jo vsebuje to vozilo ni v nobenem gasilskem vozilu v bližnji okolici, zato je še kako pomembno dejstvo, da sekunde rešujejo življenja.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.