22:47, pet, 19. Apr

Bivši lastnik iz hiše potrgal okna





Pred enim letom sta Natalija in Matej na dražbi kupila hišo v Šentilju. Danes, po enoletni papirni vojni, ko sta tudi pravnomočno postala lastnika nepremičnine, ju je ob prihodu do njune lastnine pričakal grozljiv prizor.

Hiša, ki je ob sklenitvi pogodbe in zadnjih ogledih bila brezhibna, je sedaj brez oken, kurjave, notranjih inštalacij. Vse to z namenom, da bivši lastnik hišo poruši. Nepremičnina je njuna. Od 4. oktobra je lastništvo postalo pravnomočno, bivši lastnik pa je imel dva meseca časa, da se izseli.

Midva sva hišo kupila 20. septembra lansko leto in od takrat je nekaj časa trajalo, ker se je na vse zadeve ta prejšnji lastnik pritožil. Ta zadeva je postala pravnomočna s 4. oktobrom letos, kar pomeni, da v bistvu sva midva lastnika. Danes je hiša najina” je pojasnila Natalija.

screenshot_20161204-130118
Hiša v prvotnem stanju

Čeprav bi hiša morala biti v brezhibnem stanju in vseljiva, imata nova lastnika zdaj še dodatne stroške s sanacijo škode, ki je nastala ob dejanju bivšega lastnika nepremičnine. Ta jima je v tem letu dni, koliko je trajalo, da sta pridobila vso dokumentacijo in ključe od hiše, konstantno grozil. Vpričo policije se je spravil tudi na našega snemalca in ga z grožnjami odvračal od snemanja.

Hiša brez oken

Z grožnjami je začel že pred enim letom, da bo nepremičnino uničil, grozil pa je tudi Nataliji in Mateju, češ, da bo nepremičnino raje požgal, kot pa da se onadva vselita. Z namenom, da bi hišo zaščitila pred dodatno škodo, sta najela varovanje objekta, ki je bivšega lastnika že moral odganjati, saj je želel vstopiti na območje, ki več ni njegovo.

20161204_115022
Hiša s potrganimi oknami

Kljub temu, pa očitno živi v prepričanju, da je hiša še vedno njegova, kljub temu, da vsa dokumentacija govori nasprotno. S tem ko je iz hiše potrgal vsa okna, v notranjosti hiše odstranil tudi električno napeljavo, radiatorje in kurjavo, pa je povzročil za okrog 60.000 evrov škode. S sanacijo škode so že pričeli, na pomoč pa so priskočila tudi lokalna prostovoljna gasilska društva.

Druge novice

Comments

  • prav je imel

    5 decembra, 2016

    Tukaj je vprašanje za kakšen znesek so mu odtujili/zarubili bajto??!! Prav je imel jaz bi jo v luft spustil!!!

    Replay
  • Slavko

    6 decembra, 2016

    Zakaj ne napišejo priimka in imena prejšnjega lastnika,da,če se kje drugje naseli,da bodo sosedje vedeli kakšen tip je ta človek.Kaj so pa delali varnostniki,če je bilo organizirano varovanje?

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.