16:12, sob, 20. Apr

Beli prah na mariborski občini (dopolnjeno)





Malo pred 9. uro so evakuirali vse zaposlene na Mestni občini Maribor. Po poročanju SPIN-a naj bi našli beli prah.

beli prah mom (3)Dopolnjeno danes ob 9:46

Kot nam je povedal vodja intervencije poklicnih gasilcev Gasilske brigade Maribor Marjan Fekonja je na MO Maribor prispela pisemska pošiljka z belim prahom. V stik z belim prahom so prišli štirje uslužbenci MO Maribor, ki so jih poslali v karanteno. Poklicni gasilci so evakuirali stavbo in zavarovali ožje zunanje območje. Sedaj čakajo pristojne službe, ki bodo ugotovile za kakšno snov prav zaprav gre.

Dopolnjeno danes ob 12:22

“Danes ob 8.30 je bil OKC PU Maribor obveščen, da so v ustanovi lokalne skupnosti prejeli sumljivo pošiljko z belim prahom. Pošiljka je bila sprejeta v prostoru, kjer poslujejo s pošto. V pisarni so se v tem času nahajale osebe. Policisti in gasilci, ki so bili napoteni na kraj so območje zavarovali s trakovi in omejili gibanje
oseb. V nadaljevanju je bila odrejena izpraznitev dela objekta, na kraj po so bile napotene pristojne službe, ki bodo izvedle predpisane ukrepe, ki so določenih v takšnih primerih. Do sedaj ni bila nobena oseba poškodovana oziroma niso nastale nobene posledice na zdravju ljudi ali premoženju. O zadevi sta bila obveščena dežurna preiskovalna sodnica in državna tožilka, saj bo na kraju opravljen ogled,” so sporočili iz PU Maribor.

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.