10:36, sre, 24. Apr

Bazen v Rušah v prenovi





Športni park Ruše, katerega bazenski kompleks je bil zgrajen pred petimi leti, je v celovitem popravilu napak, ki so se izvršile v okviru gradnje leta 2008. Popravila so se pričeli 17. julija, katera je prevzelo podjetje Izkop d.o.o., potom javnega razpisa.

Po besedah odgovornega nadzornika Milorada Labusa iz podjetja Milana d.o.o., se dela izvajajo nemoteno že mesec dni. V tem času so odkrili napake, ki jih je pustil prejšnji izvajalec. Gre za napake, ki po mnenju sedanjega nadzornika ne bi bile smele nastati. Odgovorni nadzornik Milorad Labus je spregovoril o konkretnih napakah. Med njimi navaja, da »gre za zatekanje vode iz bazena v ostale prostore, za katere je treba narediti sistem, da se vsaj delno prepreči, saj je moč videti celo pri vhodu ob bifeju v toileto, da se kamenje napaja z vodo«. Za nadzor, katerega je s strani občine opravljala ga. Mojca Žuželj Ogrizek ter v času njene odsotnosti za nadzor skrbela tedanja vodja ŠPR-a ga. Helena Grajfoner, pa pravi Labus: » nadzor ni bil pravilen! Saj nekatere stvari, ki so jih ”odštemali” niso bile izvedene tako kot bi morale bit. Tako tudi dela, ki so bila načrtovana prej, podana z izvedeniškim mnenjem gradbenega inštituta ZRMK- ja, so bila zamenjava jacuzija, ureditev hidroizolacije v savnah, objekt v savnah, ureditev higienskega bazenčka pred savnami, tušev v spodnjem delu ter ureditev predprostorov v fitnesu. Poleg načrtovanih del pa smo ugotovili še zamakanja iz bazena v kompletnem pritličju, kar pomeni, da so praktično določene stene, ki so v nivoju bazena, da jih voda zamaka iz bazena, in to je treba nujno odpraviti «, pravi Milorad Labus. Kot pravi je to napako potrebno odpraviti takoj, saj je ključnega pomena za celoten kompleks bazena.
špr2

O popravilih bazenskega kompleksa sta spregovorila tudi sedanja direktorica Občinske uprave Ruše Bojana Muršič, in župan Uroš Štanc. Na Občini pravijo, da so opozarjali izvajalce, da dela niso bila opravljena tako kot bi bilo potrebno, kar pričajo zapisniki. Ves ta čas naj bi bili opozarjali na nepravilnosti, vendar izvajalec tega ni storil. Tako so že leta 2011 reševali kompleks in vnovčili garancijo v vrednosti 55.ooo,oo EUR, za odpravo napak, katerih pa izvajalec kljub vsem pozivom ni odpravil. V letošnjem letu so tako odločili odpraviti še ostale nepravilnosti in vnovčiti preostali del bančne garancije v vrednosti cca. 250.000,00 Eur. Na vprašanje ali je ob nastopu direktorstva vedela za nepravilnosti, pa Muršičeva odgovarja: »dejansko o vseh napakah, ki so se pojavljale na bazenu, nisem bila seznanjena, edino kar sem bila seznanjena sem bila o tem, da je bil počen whirlpool prevzet, za kar menim, da ni bilo pravilno, ne glede na to, da je po naših zapisnikih bilo ugotovljeno, da so naši vzdrževalci to dejansko sanirali».
Župan o popravilih pravi, da je zgrožen nad tem, da so bila dela opravljena že na začetku nepravilno in nestrokovno. Prav tako tudi župan pravi, da z vstopom v svoj mandat ni vedel za nepravilnosti v kompleksu bazena ter, da ga pri primopredaji županovanja ni na to nihče opozoril. Za nepravilnosti naj bi bil izvedel po opozorilu institucije, ki je izvršila nadzor.

Muršičeva in Štanc pravita, da bo za opravila, ki so najpomembnejša, bančna garancija zadostovala, vendar bo ostalo še vedno kar nekaj stvari za urediti, za katere pa v tem trenutku občina nima denarja.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.