17:00, sre, 24. Apr

Auer še tretjič v boj za župana Maribora





Lista za pravičnost in razvoj bo v boj za županski položaj v Mariboru znova poslala svojega predsednika Stojana Auerja, ki je neuspešno poskušal že leta 2006 in 2010. Kot je povedal na današnji predstavitvi kandidature, se na volitve skupaj z listo za mestni svet podajajo s programsko strategijo 2014-2018, ki so jo poimenovali Spremembe takoj.

Auer1

“Socialno-ekonomske razmere v Mariboru se približujejo najnižji točki, lokalna politika pa se ukvarja z megalomanskimi projekti brez vsake strategije, brez občutka za realnost in stiske, s katerimi se soočajo prebivalci Maribora iz dneva v dan,” meni Auer.

Kot še dodaja, zdaj ni čas za gradnjo gradov v oblakih in negospodarno trošenje javnih sredstev, ampak je čas, da vso svojo energijo in sredstva usmerijo v zagotavljanje kar se da večje koristi za vse občane Maribora in ne le za nekatere posameznike.

Njihova strategija po mnenju kandidata LPR predstavlja trenutno edino realno alternativo politiki, ki kroji usodo Mariborčanom. Med petimi osnovnimi izhodišči dokumenta je tudi ustvarjanje pogojev za prihod kapitala oz. ustvarjanje novih delovnih mest. Ob tem v LPR obljubljajo reorganizacijo javnih podjetij ter preprečitev uvedbe t. i. davka na dež, pa tudi znižanje nadomestila za uporabo stavbnih zemljišč za gospodarstvo.

Auer želi ustvariti tudi pogoje za boljšo kakovost bivanja, med drugim obljublja poceni mesečne vozovnice za javni prevoz in obuditev projekta gradnje objekta za termično obdelavo odpadkov. Prav tako predlaga ustanovitev štajerske pokrajine, od vlade pa zahtevati takojšnjo realizacijo pomoči mestu v višini 600 milijonov evrov. Poskrbeti namerava tudi za dostojno preživljanje starosti in za boljše pogoje invalidov.

V Mariboru bo poleg Auerja za županski položaj s podpisi meščanov kandidiral sedanji župan Andrej Fištravec, uradno znani tekmeci pa so doslej še kandidat SDS Tomaž Kancler, kandidat NSi Bernard Memon in kandidat SSN Franc Jesenek.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.