09:50, pet, 19. Apr

Art Football Moskva 2014





Humane zvezdice – Art Football team Slovenije so se polni vtisov in novih prijateljstev iz vsega sveta, vrnili iz četrtega svetovnega nogometnega prvenstva estrade, ki je bilo od 23.5. do 1.6. v Moskvi. Tudi letos je naša reprezentanca prikazala odlične igre tako na nogometnem kot estradnem področju. Na tem največjem festivalu nogometa in glasbe so naši fantje več kot odlično zastopali našo državo.

foto 1

Brez poraza prvaki skupine »Stars forever«
Varovanci selektorja Bojana Prašnikarja so edini ob svetovnih prvakih Romunih končali prvenstvo brez poraza na zelenci. Če ne bi bilo nerazumljivega odvzema točk, po visoki zmagi nad Angleži s 6:3, bi se zagotovo borili za naslov svetovnega prvaka. V predtekmovanju so s kasnejšimi finalisti Izraelci igrali 0:0 in remizirali z reprezentanco Turčije 2:2. V finalni skupini »Stars forever« so najprej premagali Korejo s 4:1 in nato v najpomembnejši tekmi še Estonijo z 2:0 in si tako brez kvalifikacij zagotovili nastop na naslednjem svetovnem prvenstvu. Kljub vsemu, pa so vsi sodelujoči slovenski ekipi dodelili titulo moralnih zmagovalcev prvenstva. Tudi vabila so kar deževala, tako so Humane zvezdic e povabljene v Brazilijo, Japonsko, Iran, Kazasthan, Anglijo, Nemčijo in Slovaško. »Festival je zanimivo srečanje ljudi iz vsega sveta, kjer so se srečali umetniki in športniki iz celega sveta v cilju humanosti. Izjemno zanimiva ideja , izpeljana tudi v praksi, v kateri je prišlo do zanimivih izmenjav mišljenj in do velikega razumevanja med ljudmi. Lepa izkušnja, ki ima še veliko opcij. Našim fantom vse čestitke, tako za nogometne kot glasbene dosežke,« pravi Bojan Prašnikar, ki je bil tudi v Moskvi deležen velike pozornosti.

foto 2

Odlični glasbeni nastopi in prva nagrada za izvedbo in izvirnost
Slovenska vrsta je bila deležna velike pozornosti, tako je Milan Pečovnik Pidži zapel na otvoritvi prvenstva in bil deležen velikega aplavza. Njegova skladba »Najino poletje« pa je postala kar hit festivala . Na velikem odru Sokolniki parka, kje so nastopile tudi nekatere glasbene legende, skupina Nazareth, Toto Cutugno in drugi, so odličen nastop ob slovensko –angleškem dnevu pripravili Milan Pečovnik Pidži, Miro Todosovski, Sašo Gačnik Svarogov, Gorazd Ademovič, Miha Guštin Gušti in Omar Naber s svojo skupini, ki je s svojim odličnim nastopom gledalce dvignil na noge. Vse to pa je prineslo še eno veliko nagrado za Slovenijo, žirija festivala je namreč naši estradni ekipi dodelila glavno nagrado za izvedbo in izvirnost. Zadnji dan festivala pa je prišlo še eno priznanje, saj sta na zaključku festivala, na stadionu Lokomotive v Moskvi, zapela še Miro Todosovski in Sašo Gačnik Svarogov. Zaključno slovesnost je v celoti prenašal ruska nacionalna televizija. » Fenomenalno. Nisem pričakoval takšnega spektakla. Navdušen sem nad vsem kar se je dogajalo v Moskvi, tako na igrišču kot na koncertnih odrih. Ponosen in vesel sem, da sem del te fantastične slovenske ekipe. Vsi smo bili kot eno. Zares nekaj posebnega in nepozabnega,« je ob vrnitvi domov dejal pevec Gorazd Ademovič.

foto 4

Pidži in Gušti v reprezentanci sveta
Ob zaključku festivala sta na revijalni tekmi med ruskimi zvezdami in reprezentanco sveta, ki jo je prav tako neposredno prenašala ruska nacionalna televizija na svojem drugem programu, zaigrala tudi Pidži in Gušti, ki sta bila izbrana v ekipo »World stars«. Tekmo je na stadioni Lokomotive spremljalo več kot 15 tisoč gledalcev. Po tekmi, na slovesnosti in podelitvi nogometnih nagrad, so organizatorji podelili tudi sredstva v humanitarne namene. Za bolne otroke so zbrali več kot dva milijona dolarjev, kar je bil tudi glavni moto tega festivala nogometa in glasbe. »Humanost, fair play in nova prijateljstva je bilo glavno poslanstvo tega največjega festivala glasbe in nogometa. Čeprav tudi tistega pravega športnega duha ni manjkalo. Tokrat nam športna sreča ni bila povsem naklonjena, kljub vsemu moramo biti zadovoljni z rezultati, saj nam je prvotni cilj, da ostanemo med osmimi ekipami, ki ne potrebujejo kvalifikacij za nastop na naslednjem svetovnem prvenstvu, tudi uspel. Bojan Prašnikar in vsi fantje, ki so bili člani naše ekipe si zaslužijo en velik, velik hvala. Tudi v glasbenem delu smo izpolnili naša pričakovanja, vsi ki so nastopili, si zaslužijo najvišjo oceno,« pravi nepogrešljivi kapetan ekipe Nani Franc Matjašič. Slovenci pa so dobili še eno priznanje, finalno tekmo med Izraelom in Romunijo, ki so jo po izvajanju enajstmetrovk dobili slednji, sta sodila slovenska sodnika Damir Ozu in Tilen Strgar.

Vsi za enega eden za vse
»Kašno prijateljstvo, sloga, pomoč in spodbuda, ves čas prvenstva. Fantastično vzdušje v ekipi, ki je imela moč ob vsem tem natrpanem tako nogometnem kot glasbenem programu ostati dobre volje od prvega do zadnjega dne. Bili smo kot eden. Izkušnja, ki te napolni z novo energijo. Z eno besedo, bili smo najboljša ekipa. Mi Slovenci!. Sodelovali smo v veliki humanitarni akciji za bolne otroke in to je tudi največja zmaga tega spektakularnega festivala v Moskvi, « je svoje misli strnil slovenska country zvezda, Milan Pečovnik Pidži. Slovenska ekipa v kateri so bili selektor Bojan Prašnikar, Tomaž Klemenčič, Viktor Divjak, Gorazd Ademovič, Borut Semler, Vlado Kokol, Ermin Šiljak, Tadej Brancelj, Luka Novak, Hvalec Andrej, Tomaž Strgar, Miha Guštin Gušti, Martin Pregelj, Anton Dvoršak, Slobodan Maksimovič, Borut Vuk, Matjaž Ul, Sašo Gačnik Svarogov, Miro Todosovski, Nani Franc Matjašič, Nenad Nožič, Darko Taseski, Damir Ozu, Renato Hlade, Miloš Junkar, Aleš Golja, Jaka Lipar, Tomaž Urgl, Sašo Gostinčar, Milan Pečovnik Pidži,in Omar Naber, si zasluži vse čestitke za nastop in dobre rezultate na četrtem svetovnem festivalu nogometa in glasbe »Art Football – Moskva 2014«.

foto 5

Foto 1: Humane zvzedice – Art Football team Slovenija
Foto 2: Pidži in Gušti sta zaigrala za reprezentanco sveta
Foto 3. Kapetan ekipe Nani Matjašič, Toto Cutugno in Milan Pečovnik Pidži
Foto 4: Omar Naber ob zaključku koncerta
Foto 5: Bilo smo tudi gosti slavnega moskovskega cirkusa ( na sliki: Ermin Šiljak, Borut Semler, Bojan Prašnikar, Vlado Kokol, Slobodan Maksimovič, Borut Vuk, Bojan Prašnikar, Milan Pečovnik Pidži)
Foto 6: Bojan Prašnikar, selektor Humanih zvezdic

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.