18:40, tor, 23. Apr

AquaSystems z donacijo na pomoč mariborskim osnovnošolcem





Družba AquaSystems, upraviteljica Centralne čistilne naprave Maribor, je med epidemijo covid-19 priskočila na pomoč mariborskim učencem iz socialno ogroženih družin. Z donacijo 29 prenosnih računalnikov jim je zagotovila potrebno opremo za nemoteno spremljanje pouka na daljavo in z dodatnimi finančnimi sredstvi omogočila pripravo paketov s hrano.

Predaja računalnikov OŠ Leona Štuklja. Foto: Aquasystems

V družbi AquaSystems so z donacijo prenosnih računalnikov pripomogli k reševanju stiske tistih otrok, ki jim je bil zaradi materialne ogroženosti pouk na daljavo onemogočen. V sodelovanju z mariborskimi osnovnimi šolami so tako 29 učencem omogočil ohranjanje povezanosti s šolo in sošolci ter zagotovili enake možnosti spremljanja pouka. “Povezanost med člani skupnosti je še posebej pomembna v kriznih časih, zato smo se odločili pomagati socialno najbolj ogroženim otrokom in jim omogočiti, da so še naprej vključeni v učni proces tako kot njihovi vrstniki,” je o donaciji povedal Leon Lozar, direktor družbe AquaSystems.

Pri izvedbi donacije so se povezali z mariborskimi osnovnimi šolami, s katerimi sicer že sodelujejo v okviru izobraževalnega projekta Varujmo svojo kapljico vode. Šole bodo zagotovile, da bodo računalniki prišli do tistih, ki jih najbolj potrebujejo. Prejeli jih bodo učenci Osnovne šole Bojana Ilicha, Osnovne šole Franceta Prešerna, Osnovne šole Leona Štuklja, Osnovne šole Slave Klavore in Osnovne šole Tabor I. Ker se je v tem času še povečalo število socialno ogroženih družin, ki so se znašle v težkem finančnem položaju, se je družba odzvala tudi prošnji Osnovne šole Miklavž na Dravskem polju in ji z donacijo omogočila pripravo paketov s hrano za šolarje iz najbolj ogroženih družin.

AquaSystem tudi med epidemijo covid-19 skrbi za nepretrgano obratovanje Centralne čistilne naprave Maribor. S tem Mariborčankam in Mariborčanom zagotavljajo izvajanje pomembne gospodarske javne službe čiščenja odpadnih voda in s tem varovanja okolja, zdravja in življenja v mestu. Kot konstruktivni partner lokalne skupnosti so omogočili tudi začasno odlaganje odpadnega blata iz centralne čistilne naprave na lokaciji ob napravi, dokler pristojne službe ne bodo uspele zagotoviti ustreznega odvoza.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.