01:38, pet, 26. Apr

Anketa: Previdno pri objavljanju osebnih fotografij





V anketi na našem portalu je polovica bralk in bralcev mnenja, da so pri objavljanju družinskih fotografij na spletu dovolj previdni.

Eno od osrednjih vprašanj današnjega časa je, ali se zavedamo, kaj se dogaja s fotografijami, ki jih objavljamo na spletu in na katerih smo mi, naši družinski člani, prijatelji in drugi. Tveganjem, povezanim z objavami na družbenih omrežjih, se najlažje izognemo tako, da potencialno spornih vsebin ne objavimo. Druga možnost pa je, da uporabite možnost nastavitev zasebnosti, ki bodo dostop do vsebin omejili na vaš krog prijateljev. S tem boste precej bolj varni pred neprijetnimi presenečenji, ki se dogajajo na spletu.

 

anketa splet

Izguba poslovnih podatkov lahko še posebej drago stane podjetja. Spletni goljufi so namreč vsak dan bolj iznajdljivi in nenehno iščejo poti, kako se okoristiti. Med najpogostejšimi incidenti so že omenjeni izsiljevalski virusi, kraja gesel s simuliranimi znanimi spletnimi stranmi (ribarjenje) in t. i. direktorske prevare.

Slovenski center za posredovanje pri omrežnih incidentih SI-CERT, ki deluje pod okriljem javnega zavoda Arnes je izdelalo projekt Varni na internetu. SI-CERT predstavlja nacionalno kontaktno točko, ki opravlja posredniško in svetovalno vlogo ter prevzema tudi koordinacijo projekta osveščanja javnosti o informacijski varnosti. Projekt v celoti financira Ministrstvo za javno upravo – Direktorat za informacijsko družbo.

Za varstvo osebnih podatkov pa se bodo konec maja 2018 uvedla nova pravila. Na ravni Evropske unije je bila namreč sprejeta Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov. Uredba bo vplivala predvsem na podjetja s področja informacijskih tehnologij, računovodske servise, zasebne zdravstvene domove, spletne trgovine, trgovce, ki imajo klube zvestobe, banke, zavarovalnice, kadrovske agencije in podobna podjetja.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.