04:05, pet, 19. Apr

Anita Kralj s prvo avtorsko skladbo





Anita Kralj je nedavno osvojila GRAND PRIX na Međimurskem festivalu v Čakovcu in se v zgodovino zapisala kot prva slovenska pevka, ki je zmagala na enem od bolj imenitnih festivalov na Hrvaškem.

Da je zmaga še slajša pa pove podatek, da je bila zmagovalna skladba Ni trnja brez greha, ki jo je RTV Slovenija večkrat zavrnila v slovenskem jeziku in s tem dokazala, da imamo tudi Slovenci možnost na Hrvaškem v izvornem jeziku. Poudariti je potrebno tudi, da se je Anitina ekipa edina odločila in je pesem v javnost poslala po festivalu, čeprav je bilo dovoljeno drugače. Kljub zmagi pa Anita ni počivala, saj se je že dalj časa pridno pripravljala na 13. Miklavžev koncert. Na koncertu, ki se dela v sklopu oddaje Moč glasbe nas združuje je gostila naslednje glasbenike: Zlatko Pejaković, ans. Štirje kovači, Zdravko Škender, skupina Hazard, Obvezna smer, Kri, ki se je zbrala samo za to prireditev in jo poznamo po večnem hitu Neznanka, Jože Kobler, Leja Leutgeb in ans. Splet. Prireditev sta povezovala Miro V. Kodrič in upokojeni novinar Ignac Penkalo. Kot zanimivost še podatek, da je na prireditvi premierno predstavila pesem, katero je napisal nepozabni Brendi in je posvečena njemu v spomin. Pesem opeva Slovenijo ter slovenske (zimske) športnike. Na radijske valove bo prišla predvidoma januarja 2014.

Tokrat pa Anita s ponosom predstavlja pesem z naslovom Kjer včasih smo bili doma. Pesem ji veliko pomeni, ker je to prva pesem za katero je glasbo napisala sama in jo posnela, hkrati pa tisti, ki so pesem že slišali menijo, da je ena lepših njenih pesmi. Besedilo je napisala Anitina “priženjena sestrična” Danaja Rožmarin iz Zavrha, ki je sicer po izobrazbi diplomirana pravnica. Anita in Danaja sta postali team ter pričeli pisati pesmi tudi za druge izvajalce. Pesem je polna nostalgije, spominov na stare čase, v glasbi in besedilu je priokus melosa festivala Narečnih popevk. Besedilo govori o starih časih, kako je bilo takrat lepo in manj stresno ter da se radi spominjamo tistih časov. Pesem je premierno predstavila na odmevnejši prireditvi v Komendi, kjer je bila odlično sprejeta.

anita2

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.