10:36, čet, 28. Mar

Animirane počitnice z Ano Nedeljković, 26.10. – 30.10.





Društvo za razvoj filmske kulture tudi te krompirjeve počitnice (26. – 30.10.) pripravlja aktivno varstvo otrok z ustvarjalno delavnico animiranega filma, kjer bodo mladi udeleženci sestavljali svoje filmske zgodbe, pripravljali filmske scene, izdelovali like in jih spravili k življenju – animirali.

20135984_3_IMG_FIX_700x700

Krompirjeve počitnice lahko otroci preživijo v Vetrinjskem dvoru, kjer se bodo vsak dan med 10. in 15. uro učili animacije in to z večkrat nagrajeno avtorico filma Rabbitland, Ano Nedeljkovič. Kjer je v Mariboru ves čas počitnic na ogled tudi razstava zakulisja filma Rabbitland (v K18), bodo otroci animirali osrednje like filma- zajce.

Vsak dan bo poskrbljeno tudi za malico in toplo kosilo. Tokratne animirane počitnice bodo s podporo Slovenskega filmskega centra in Javnega sklada za kulturo RS, brezplačne. Udeleženci bodo deležni znanja večkrat nagrajene avtorice Ane Nedeljković, ki gostuje na festivalu Mali slon, kot članica strokovne žirije in hkrati razstavlja v galeriji K18. Razstava predstavlja zakulisje njenega animiranega filma Rabbitland, ki ga je pripravila skupaj z Nikolo Medjakom ml. in zanj prijela številne mednarodne nagrade po festivalih.

Ana Nedeljković, ki bo mentorica tokratnih animiranih počitnic, ki ustvarja na področjih risanja, inštalacij, animiranega filma, ter poučuje na področju umetnosti.

Delavnica je primerna za otroke, starejše od 10 let in dijake. Delavnica je brezplačna, vendar se je nanjo potrebno prijaviti Hani Rapše (hana@enimation.si). Otroci imajo zagotovljeno aktivnost in malico.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.