01:26, čet, 25. Apr

Ali je v Rušah konec spodbujanja malega gospodarstva?





Na današnji, 2. redni seji občinskega sveta Občine Ruše bo potekalo prvo branje proračuna, ki malemu gospodarstvu v Rušah ni naklonjeno, prav tako pa bi naj bil s strani predlagateljice županje Urške Repolusk, slabo pripravljen.

Repoluskova na ponovoletnem sprejemu zamolčala slabo novico za male gospodarstvenike!
Prejšnji teden je županja Občine Ruše Urška Repolusk, na ponovoletnem sprejemu med drugim gostila gospodarstvenike iz Ruš in jim napovedala dobro sodelovanje v bodoče, kar smo lahko razbrali tudi iz drugih medijev. Medtem, ko se je z njimi rokovala in pozirala pred fotoaparati medijev pa jim zagotovo ni povedala, da jim bo v predlogu proračuna za leto 2019 zmanjšala sredstva za pomoč za razvoj gospodarstva in podjetništva.
Eden izmed gospodarstvenikov iz Ruš je med drugim dejal: “Ruške male gospodarstvenike je ponovoletni sprejem županje stal 50.000 EUR. Če misli, da nas je kupila s kanapejčki in nasmehom se presneto moti“. Ob tem se je nanašal na dejstvo, da se je v predlogu proračuna postavka za spodbujanje malega gospodarstva in podjetništva iz 68.774,25 EUR zmanjšala na samo 20.000 EUR. V prejšnjih letih so lahko na podlagi te postavke mala podjetja uspešno črpala sredstva za nadaljnji razvoj, na novo nastala podjetja pa sredstva za svoj zagon in nakup opreme.

Postavka v predlogu občinskega proračuna - spodbujanje razvoja malega gospodarstva.
Postavka v predlogu občinskega proračuna – spodbujanje razvoja malega gospodarstva.

Županja ne varčuje pri sebi 
Zanimivo pa je, da županja pri sebi ne bi varčevala. Postavka ŽUPANJA se je iz 47.951,78 EUR povečala na kar 88.635,00 EUR, kar pomeni, da bo županja ob sprejetju proračuna porabila kar 40.683,22 EUR več na leto kot nekdanji župan Uroš Razpet. Kar pomeni, da bo v svojem mandatu potrošila cca. 160.000 EUR več sredstev na postavki ŽUPANJA, ki bi jih lahko porabila za sofinanciranje kulturnih društev, športnih društev, ceste, ipd. Samo za zanimivost občina Ruše je naprimer v zadnjih 8 letih skupaj nakazala Gasilski zvezi Ruše 137.000 EUR, Strelskemu društvu I. Pohorskega bataljona 97.500 EUR , Športni zvezi Ruše 74.400 EUR in Društvu upokojencev Ruše 44.000 EUR.

Postavka v predlogu občinskega proračuna - županja.
Postavka v predlogu občinskega proračuna – županja.

 

Postavka v predlogu občinskega proračuna - nakup avtomobila.
Postavka v predlogu občinskega proračuna – nakup avtomobila.

Prav tako si bo uprava pod vodstvom županje Urške Repolusk privoščila nov avto za 25.000 EUR, pa tudi dve novi zaposlitvi. Ali gre pri zaposlitvah za vračanje političnih uslug, pa bomo videli čez čas.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.