15:00, pet, 29. Mar

Alarm v Občini Hoče-Slivnica. Magna pred zaprtjem?





Bo avtomobilski gigant Magna zaradi pritožb in nasprotovanja organizacije ROVO iz Novega mesta moral zapreti vrata Magne Nukleus v občini Hoče-Slivnica? Resno zaskrbljenost so nad dogajanjem na včerajšni občinski seji izrazili svetniki Občine Hoče – Slivnica in tudi urgirali.

“Črni scenarij pomeni, da Magna zapre lakirnico (mogoče za vedno). V Slovenijo ne bo nihče več vložil niti centa, s čimer bo Štajerska (pa tudi Pomurje…) osiromašena in spremenjena v geto Slovenije. Si to zaslužimo? Lahko to dopustimo?”, je dejal župan občine Hoče – Slivnica Marko Soršak. 

Ob tem pa je še izrazil pomisleke o ustanovitvi in pritožbi Združenja ROVO.

Po tem, ko je lakirnica Magne v Hočah začela s poskusnim obratovanjem, in danes tam zaposluje 140 ljudi, bi z marcem letos začela tudi uradno obratovati.  Združenje ROVO pa je že v začetku januarja na okoljsko ministrstvo vložil ugovor zoper že izdano dovoljenje s strani Arsa. Na včerajšnji seji so svetniki in svetnice občinskega sveta Občine Hoče – Slivnica izrazili resno zaskrbljenost, da ROVO nadaljnje načrtno in zlonamerno zavlačevanje postopkov, ki po njihovem predstavlja grožnjo gospodarskemu razvoju občine ter grožnjo ponovnemu razvoju avtomobilske industrije v regiji, zaradi česar je danes neposredno ogroženih najmanj 200 delovnih mest in dodatnih 200 v bližnji prihodnosti, so bili enotni občinski svetniki in svetnice. Več v izjavi Martina Rauter, svetnica Liste Znamo!Zmoremo.

Resno zaskrbljenost, da nadaljnje načrtno in zlonamerno zavlačevanje postopkov predstavlja grožnjo gospodarskemu razvoju v občini, je izrazil tudi  Jožef Merkuš, svetnik Liste Znamo!Zmoremo.

Svetniki pozvali k razumu

Svetniki in svetnice so v predlogu sklepa pozvali Zlatka Resmana, predsednika organizacije ROVO ter pristojne odločevalce na državni ravni, k takojšnjemu dialogu in iskanju rešitve, ki bo omogočala pravočasen zagon proizvodnje v Občini Hoče-Slivnica.

“Nasprotujemo pa zlorabi demokratične pravice za notranjepolitično razpravo o členih posameznih zakonov, na račun razvoja občine, gospodarske škode za vlagatelja ter tveganj za varna in kakovostna delovna mesta., s čimer se daje jasen signal, tako doma kot v tujino, da Slovenija ni urejeno in predvidljivo poslovno okolje,” so še bili enotni v predlogu sklepa.

Prav tako pa so svetniki še podali zaupanje županu občine k aktivnemu sodelovanju v vseh aktivnostih, ki bodo vodile k pravočasnemu zagonu proizvodnje v največji green-field investiciji v zgodovini samostojne Slovenije.

Občinski svetniki so predlagan sklep za čimprejšnji zagon serijske proizvodnje v Magni s 14 glasovi ZA in brez glasu proti potrdili.

seja hoče magna pritožbe

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.