11:09, pet, 19. Apr

Akcija “Šolar na smuči” tudi na Mariborskem Pohorju





To nedeljo se bo na Krvavcu pričela vseslovenska akcija “Šolar na smuči”, ki je tudi letos namenjena smučarskemu ozaveščanju šolskih otrok. Na Mariborskem Pohorju bo otvoritev akcije v torek, 17. januarja.

šolar na smuči
Akcija, Šolar na smuči, je slovenski projekt smučarskega ozaveščanja šolskih otrok. Kot so zapisali na spletni strani RTC Kravevc, je akcija nastala s ciljem popularizacije smučanja med otroki in v lanskem letu je ob premierni izvedbi, naletela na zelo pozitiven odziv šol po vsej Sloveniji.
Letos bo akcija namenjena četrtošolcem in petošolcem, v terminu od 16. do 20. januarja. V organizacijo akcije so poleg pobudnika in nosilca, smučarskega centra Krvavec (ASK Triglav in Šola snežnih športov Krvavec), vključeni še smučarski centri Rogla (SD Unior Celje – Alpska šola), Mariborsko Pohorje (ASK Branik Maribor), Cerkno (SD Novinar) in Vogel (Alpinsport).
Projekt so tudi letos podprli Smučarska zveza Slovenije – alpske discipline, Zavod za šport RS Planica in Ministrstvo za notranje zadeve – Policija. Ambasadorja letošnje akcije Šolar na smuči, pa je nekdanji vrhunski smučar Jure Košir, ki bo na vsaki lokaciji poenkrat aktivno prisoten na snegu.

“Namen akcije je, da se otroci naučijo osnov smučanja ter osvojijo pravila varnosti na smučiščih. V dveh letih smo omogočili brezplačen smučarski dan skoraj 4000 učencem in več kot polovica otrok je v sklopu akcije Šolar na smuči prvič stala na smučeh. Želja vseh partnerjev projekta je, vlagati vznanje in skupaj s smučarskimi centri, šolami in društvi  približati otrokom enega najlepših zimskih športov. Zato bo tudi letos smučanje in učenje smučanja za vse otroke v akciji brezplačno in tako bo pet smučarskih centrov v petih dneh letos gostilo 2500 šolarjev na smučeh,” so sporočili iz Policijske uprave Slovenije.

V torek, 17. januarja pa bodo akcijo odprli tudi na Mariborskem Pohorju, kjer bodo za šolske otroke poskrbeli v smučarski šoli ASK Branik.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.