03:18, sob, 20. Apr

Afera flisi: Muršičeva odstopila





Bojana Muršič je danes podala izjavo, da odstopa kot podpredsednica Državnega zbora in občinska svetnica občine Ruše, ostaja pa poslanka.

V javnem pismu je Muršičeva med drugim zapisala, da obžaluje, da je v zvezi z naročilom in porabo sredstev Svetniške skupine Socialnih demokratov (SD) Ruše zavajala javnost, medije in stranko Socialnih demokratov, za kar se iskreno opravičuje.

seja OSOR, B. Muršič

“Občina Ruše je z naročilnico Svetniške skupine SD v vrednosti 641,88 evrov nabavila tudi termoflis jopice v vrednosti 341,13 evrov, za preostali znesek je bil nabavljen pisarniški material,” je  med drugim priznala Muršičeva in dodaja, da ker je dobavljeni material prevzela sama, za ravnanje prevzema odgovornost.

V opravičilo donacija Rdečemu križu?

Kot je še zapisala Muršičeva, je celoten znesek 641,88 evrov iz svojih sredstev že nakazala na tekoči račun občine, danes pa 1.000 evrov še donirala Krajevni organizaciji Rdečega križa Ruše za nakup prehrambenih paketov socialno ogroženim družinam.

“Namen pri nakupu termoflis jopic ne opravičuje dejanja, da sem kršila Pravilnik. Prav tako ne opravičuje mojega zavajanja v izjavah. Še posebej bi se na tem mestu želela opravičiti medijem in novinarjem, na vprašanja katerih sem glede porabe sredstev za delo Svetniške skupine SD Ruše trdila, da je šlo zgolj za nakup pisarniškega materiala,” je še zapisala Muršičeva.

Muršičeva tako nepreklicno odstopa z mesta občinske svetnice Občine Ruše ter z mesta podpredsednice Državnega zbora RS, kljub temu pa želi ostati poslanka. Glede njenega odstopa bo vodja poslanske skupine SD Matjaž Han danes ob 11:30 v prostorih poslanske skupine SD v DZ podal tudi izjavo za medije, so sporočili iz poslanske skupine SD.

Zaradi domnevno spornega nakupa flis jopic z ruškim občinskim denarjem pa poteka tudi predkazenski postopek.

 

Morda Vas zanima tudi:

Afera flisi: Potrjeno – Muršičeva zavajala

Muršičeva molči v “aferi flisi”

Bojana Muršič: “To je zavajanje”

Ruški svetniki neprimerno trošijo denar

 

Podrobnosti v današnjem Občinskem informatorju ob 18:30.

Druge novice

Comments

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.