09:13, tor, 23. Apr

80 let Janka Glazerja Ruše





V torek, 18. oktobra, se je v Rušah odvila slavnostna akademija v domu kulture Ruše, katera je bila tudi osrednji dogodek praznovanja 80 ljubileja predšolskega in osemletnega osnovnošolskega izobraževanja v OŠ Janka Glazerja v Rušah. Samo prireditev so obeležili z bogatim kulturnim programom, ki so ga izvedli sedanji in tudi nekdanji učenci OŠ Janka Glazerja.

Pred tem je bila OŠ Janka Glazerja zelo aktivna, pripravili so nekaj dogodkov. Med njimi so pripravili skupaj v sodelovanju z mariborsko pedagoško fakulteto, simpozij o medosebnem dialogu in sporazumevanju, srečanje z znanimi Rušani, nadvse likovno kreativni pa so bili na mednarodnem likovnem natečaju na temo Moja šola, katerega so se udeležili tudi iz tujih držav, in sicer iz Avstrije, Češke, Francije in Nepala.

V prostorih osnovne šole pa sta priredila razstavo svojih likovnih del nekdanji ravnatelj OŠ Janka Glazerja, g. Mirko Vovšek ter njegova vnukinja Kaja Lukač, katera nam je zaupala, da jo je za likovno ustvarjaje navdušil dedek, ter, da je likovni talent podedovala ravno po njem.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.