PRENOS V ŽIVO

VIDEO: Rušane navdušile mišice
Skoraj gola in zelo mišičasta telesa. Po dvajsetih letih premora

60 let mariborskega akvarija-terarija zapisali v knjigo

Ob 60. jubileju mariborskega Akvarija – terarija so predstavili ilustrirano monografijo, ki prikazuje pomen te institucije, ki jo še kako dobro poznajo Mariborčani.

Na današnji novinarski konferenci novinarski konferenci, kjer so predstavili zbornik, so sodelovali dr. Andrej Fištravec, župan MOM, Srečko Hvauc, Nigrad d.d., Branko Kolar, vodja Akvarij-terarij Maribor, Simona Lobnik Ambrožič, vodja projekta in Vesna Zagoršćak, zgodovinarka in avtorica zbornika.

60 let že občani MOM-a, predvsem v letih osnovnošolskega šolanja obiskujejo Akvarij – terarij. Kot povdarja Kolar, je kljub zavidljivemu jubileju in dobremu obisku, težava s prostori, za katere zaenkrat ni rešitve. To odkrito priznava tako občina kot tudi upravitelj Nigrad, ki je pomagal tako, da je osvežil notranje prostore pri vhodu, ter pročelje. Župan, dr. Andrej Fištravec pa o pomoči pravi, da trenutno ni sredstev s katerimi bi lahko pomagali Akvariju – terariju. Kot pravi bi lahko črpali nekaj sredstev na katerem od razpisov, a bi tudi tokrat morala občina zagotoviti večino sredstev, kar pa zaenkrat ni v njihovi moči.

DSC02580.

Galerija