44-letniku iz Radelj ob Dravi zasegli orožje

Na podlagi odredbe Okrajnega sodišča v Slovenj Gradcu so včeraj, zaradi suma posedovanja nelegalnega orožja, so policisti Policijske uprave Celje opravili hišno preiskavo pri 44-letniku z območja Radelj ob Dravi. Zasegli so mu več vrst strelnega orožja.

Pri hišni preiskavi so policisti našli in zasegli pištolo znamke HS, cal. 9 mm Luger z dvema nabojnikoma in 63 naboji, za kar osumljenec ni imel ustreznega dovoljenja ter staro rusko vojaško puško cal. 7,62 x 39 z bajonetom, ki spada v kategorijo prepovedanega orožja.

Poleg orožja smo pri hišni preiskavi našli in zasegli še manjšo količino heroina in konoplje ter pripomočke za uživanje in preprodajo prepovedane droge.

Osumljenega bodo policisti kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivih dejanj Nedovoljena proizvodnja in promet orožja ali razstreliva po 307. členu Kazenskega zakonika ter Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186. členu Kazenskega zakonika. Prav tako bodo zoper njega izvedli prekrškovni postopek zaradi nelegalne posesti orožja.

Galerija

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

0 KOMENTARJEV