09:50, pet, 19. Apr

38. Lampiončki privabili 5000 obiskovalcev





V Mariboru so sinoči študentje proslavili skorajšnji konec študijskega leta, s tradicionalnimi Lampiončki, ki jih vsako leto pripravi Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM). Na travnati ploščadi v študentskem naselju na Gosposvetski, se je zbralo okrog 5000 študentov.

Ob druženju ter Lampiončkovih igrah skozi vso popoldne so glavni oder zvečer zasedli številni znani glasbeni gostje, med drugimi skupine Mi2, Happy Ol’ McWeasel, King foo ter Nipke in Trkaj, osrednji povezovalec dogodka je tokrat bil stand up komik Gašper Bergant.

Od prvih Lampiončkov je letos minilo 38 let. Simbol študentskih iger je tako že desetletja stalnica namenjena športu in druženju študentov. S svojo tradicijo je prireditev prerasla v edini pravi študentski praznik in enega največjih dogodkov na prostem v Sloveniji, ki vsako leto združuje množice mladih.
lampiončki 2018 (3)

Kot je povedal predsednik ŠOUM Žiga Pirš, prireditev ostaja to, kar je vedno bila. “Dnevno druženje študentov in tistih, ki so nekdaj študirali na mariborski univerzi in se vedno znova radi vračajo. Druženje prepleteno z nekaj tekmovalnosti skozi igre in veliko mero sproščene zabave, smeha, plesa in najlepših spominov,” je dejal Pirš.

Če so študenti v preteklih letih za delno pokritje stroškov varovanja ter čiščenja piknika morali poravnati “eko prispevek“, so organizatorji letos uvedli enotno vstopnino, ob tem pa so iz različnih lokacij v mestu do prizorišča za vse obiskovalce organizirali brezplačen krožni avtobusni prevoz.

lampiončki 2018 (4)

Policisti posredovali na Lampiončkih

Policisti in kriminalisti Policijske uprave Maribor so sinoči, izvedli poostren nadzor s področja uporabe prepovedanih drog, na koncertnem prizorišču javne prireditve Lampiončki 2018 v Mariboru.

Prireditev je obiskalo okoli 5.000 ljudi. Med nadzorom so opravili 65 zasegov prepovedanih drog (1 zaseg kokaina, 5 zasegov amfetaminov, 1 zaseg tabletke ecstasy (MDMA) in 59 zasegov prepovedane droge konoplje. Obravnavajo tudi sum storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Preiskava tega kaznivega dejanja še traja. V zvezi z opisanimi ukrepi bodo policistu uvedli 61 t.i. hitrih postopkov o prekršku, podali pa bodo tudi 4 obdolžilne predloga pristojnim sodiščem. V kolikor bo potrjen tudi sum storitve opisanega kaznivega dejanja, bodo policisti podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.