16:41, pet, 29. Mar

30-letnika iz Rač sumijo mučenja pitbulla





Zgodba, ki je odmevala po družabnih omrežji kot kaže dobiva pravni epilog. Policisti Policijske postaje Rače obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja Mučenje živali. Gre za zgodbo, na katero je opozoril znan mariborski borec za pravice živali Aleksander Kamenik.

30-letni osumljenec, doma iz območja občine Rače-Fram, je surovo ravnal s svojim 11-letnim psom pasme pitbull. Pustil ga je dobesedno na ledu. V letošnjem februarju, ko so temperature padle tudi -15 stopinj Celzija, ga je pustil ležati na prostem, z vrvico pa ga je zvezal za zadnjo tačko. Podhlajenega psa je po obvestilu občanov rešil 50-letni predstavnik Društva za pravice živali, doma iz območja Maribora, ki je psa takoj odpeljal k veterinarju. S tem je psu najverjetneje rešil življenje. Zoper osumljenega bodo policisti podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo. O sumu storitve kaznivega dejanja so obvestili tudi Upravo Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, dodatno pa jim bodo policisti PP Rače podali predlog za uvedbo prekrškovnega postopka, zaradi kršitve določil Zakona o veterinarskih merilih skladnosti, saj osumljeni kot lastnik psa ni poskrbel za obvezno predpisano cepljenje psa.

Telesna temperatura psa je bila pod 31 stopinj Celzija
Veterinar je psa pregledal, mu izmeril telesno temperaturo, ki je znašala pod 31 stopinj Celzija (normalna temperatura telesa psa je med 38-39 stopinj). Prav tako je ugotovil, da ima pes močno otečeno zadnjo levo tačko, za katero je bil privezan z vrvico. Veterinar je psa ogrel do primerne temperature, pes pa ima trajno posledico na zadnji levi tački, na katero šepa,” so sporočili iz Policijske uprave Maribor. Trpinčeni pes se trenutno nahaja v zdravem okolju, kjer je za njega lepo poskrbljeno in okreva po poškodbah.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.