12:06, čet, 28. Mar

3. tekmovanje harmonikarjev za pokal občine Muta





V okviru 18. Občinskega praznika občine Muta je to nedeljo v Gostilni pri Lipi potekalo tretje tekmovanje harmonikarjev za pokal občine Muta.



Glavni namen je bil predvsem uživanje in druženje ob prijetnih zvokih diatonične harmonike. To je bilo že tretje tekmovanje po vrsti, organizatorji pa so bili predvsem prijetno presenečeni nad številom tekmovalcev, ki niso prihajali le iz Koroške, temveč iz cele Slovenije. Letos se jih je tako za pokal potegovalo kar štirideset tekmovalcev, ki so bili razdeljeni v tri starostne kategorije, in sicer 1. kategorija do 12 leta starosti, 2. kategorija od 12.-15. let, 3. kategorija od 15.- 18. leta starosti in 4. kategorija od 18. leta dalje.

Tekmovalce je ocenjevala tričlanska komisija, Matej Banovšek iz Slo. Konjic, priznan glasbenik in svetovni prvak v igranju na diatonično harmoniko. Pomagal mu je Klemen Rošar, tudi nekdanji svetovni prvak in g. Avgust Šrajner.

Med najbolje uvrščene so se tako povzpeli v 1. Kategoriji: 1.mesto: Anže Krevh, 2.mesto: Rene Črešnar, 3.mesto: Blaž Jamnikar-Pukl; v 2. Kategoriji: 1.mesto: Mitja Stenšak, 2.mesto: Uroš Kotnik, 3.mesto: Anja Koračin; 3.kategoriji: 1.mesto: Matija Markeljc, 2.mesto: Martin Golič, 3.mesto: Rudi Breznik; v 4. Kategoriji: 1.mesto: Erik Šavron, 2.mesto: Simon Rečnik, 3.mesto: Anton Felič. Podelili pa so tudi posebne nagrade za najmlajšega tekmovalca, ki je jo je prejel Nik Laznik, star 8 let. Prav tako pa je prejel posebno nagrado tudi absolutni zmagovalec, ki je bil tokrat Matija Markeljc.

Več na BK TV ob 18.30 in 10.00 v oddaji Občinski informator

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.