05:29, sob, 20. Apr

3. otroški bazar in 2. Festival za tretje življenjsko obdobje





Maribor je bil minuli vikend v znamenje 3. Otroškega bazarja – sejma za družine. V Ledni dvorani je bila tako vrsta razstavljalcev in dogodkov namenjenih otrokom in njihovim staršem. Dogajanje je popestril tudi 2. Festival za tretje življenjsko obdobje pod sloganom: Vsi smo ena generacija.

fest7
Festival je poskrbel za druženje mladih in malo manj mladih na enem mestu in s tem poudaril potrebo po medgeneracijskem druženju.

3. Otroški bazar oz. družinski sejem je v Ledno dvorano v Mariboru privabil predvsem družine z otroci , ki so imeli kaj videt, slišat in kaj počenjat. Vrsta zanimivih dogodkov je tako popestrila sicer nekoliko deževno vreme. Otroci in starši so bili dogajanja veseli. Otroškega sejma se je udeležilo več deset razstavljalcev, dogajanje pa so popestrile številne organizacije, ni pa manjkalo niti plesnega mojstra Sebastiana. Mlado in malo manj mlado se je zabavalo in preživljajo vikend na odprtem odru, raziskovalnem kotičku, ustvarjalnem prostoru, predstavili so tudi mini živalski vrt.

Prav tretja generacija je nujna več pozornosti, saj je tudi Slovenija družba, kjer je vedno več starejših, kot je to vseevropska značilnost, je eden izmed pomembnih sporočil Festivala za tretje življenjsko obdobje. Festival je ponudil pester kultruni program, predstavljali so se tudi ponudniki storitev za starejše, obiskovalci so imeli vrsto delavnic, pogovorov in tudi merjenj krvnega taka in holesterola. Dogajanje so podprla takorekoč vsa društva upokojencev iz SV Slovenije, občina Maribor ter ostali deležniki. Obiskovalci so se lahko preizkusili tudi v kaligrafiji, potelovadili, zaplesali, zapeli ali se udeležili kakšnega od izobraževalnih dogodkov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.