23:48, čet, 28. Mar

3. humanitarna Štengijada





Mariborski policisti bodo v sklopu tradicionalne že 9. otroške varnostne olimpijade, ki bo sicer potekala naslednji teden v dvorani Tabor, že danes popoldne pripravili 3. odprto prvenstvo Policijske uprave Maribor v teku na Kalvarijo. Štengijada je humanitarnega značaja, letos bodo pomagali sodelavki, ki se je znašla v hudi socialni stiski.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Kot je pojasnil tiskovni predstavnik mariborske policijske uprave Miran Šadl, bo letos na rekreativni prireditvi natanko 455 stopnic na mariborsko Kalvarijo premagovalo kar 45 ekip. Pridružile se jim bodo tudi ekipe drugih služb in organov, s katerimi skupaj zagotavljajo varnost na severovzhodu Slovenije.

Gre za humanitarno prireditev, s katero želijo policisti pomagati tistim, ki so pomoči potrebni. Hkrati bo to tudi športno in družabno srečanje vseh, ki tradicionalno sodelujejo pri izvedbi prireditve, ki je že pred leti presegla okvire Policijske uprave Maribor.

Zmagovalci humanitarne prireditve, ki bo potekala vzporedno z otroško varnostno olimpijado, bodo po besedah organizatorjev vsi, najhitrejši pa si bodo leto dni lastili veliki prehodni pokal Policijske uprave Maribor.

V športnem duhu bo vsak udeleženec vplačal simboličnih pet evrov štartnine, izkupiček pa bodo namenili uslužbenki PU Maribor Mariji Božičko, čistilki na ptujski policijski postaji Ptuj. Njihova sodelavka že več let boleha za hujšo obliko bolezni, zaradi katere je v daljših bolniških staležih, ob tem pa skrbi za dva otroka, mož je brezposeln, socialna stiska pa še dodatno vpliva na njeno zdravstveno stanje.

Organizatorji pričakujejo, da se bodo tekme udeležile ekipe vseh organizacijskih enot in notranjih organizacijskih enot PU Maribor, vsaj po ena ekipa iz vsake policijske uprave v Sloveniji in notranjih organizacijskih enot Generalne policijske uprave. Ob njih bodo svoje ekipe poslali tudi iz Slovenske vojske, Carine, Uprave za zaščito in reševanje, Zavoda za šolstvo, sodelovali pa bodo tudi gasilci, reševalci, ravnatelji, župani, športniki, estradniki in novinarji.

Večina teh že deveto leto sodeluje tudi pri vedno bolj množičnem in poučnem tekmovanje otroške varnostne olimpijade za otroke 4. razredov osnovnih šol. Skozi šest predtekmovanj so dobili vseh 20 ekip za finale, ki bo 5. junija potekalo v mariborski dvorani Tabor. Skupaj se je letos v znanju o varnosti in samozaščitnem ravnanju pomerilo 1100 četrtošolcev oziroma 110 ekip.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.