14:42, čet, 25. Apr

29. Športni vikend Maribora na več kot 30 prizoriščih





Prvi vikend junija Športna zveza Maribor organizira tradicionalni Športni vikend Maribora. V soboto in nedeljo, 1. in 2. junija, bo tako Maribor na več kot 30 prizoriščih zaživel v športnem duhu. V tem času bodo na posebej izpostavljenih dogodkih udeležence z najbolj aktivno udeležbo tudi posebej nagradili.

Utrinek športnega vikenda Maribora. Foto: M. Pigac
Utrinek športnega vikenda Maribora. Foto: M. Pigac

Zagotovo lahko med vsemi dogodki Športnega vikenda Maribora izpostavimo Olimpijski pohod, ki ga Športna zveza Maribor pripravlja skupaj z Olimpijskim komitejem Slovenije. Potekal bo v soboto, 1. junija, med 10. in 15. uro. Začetek bo pri spodnji postaji vzpenjače. S pohodom bi radi spodbudili ljudi, da se na Pohorje podajo peš. Nagradili bodo prvih 500 udeležencev, ki se bodo registrirali na vseh petih markacijskih točkah. Dobili bodo darilno vrečko z majčko #gibajmaribor in številne nagrade sponzorjev. Ne nazadnje pa bodo lahko sodelovali v žrebu za nagrade tudi vsi ostali udeleženci.

Športni vikend Maribora privablja mnogo obiskovalcev. Foto: M. Pigac
Športni vikend Maribora privablja mnogo obiskovalcev. Foto: M. Pigac

Družinski tekaški treningi
Drugi pomemben dogodek športnega vikenda bo zagotovo začetek serije družinskih tekaških treningov GIBAJ. TECI. #gibajmaribor. Prvi družinski trening bo v nedeljo, 2. junija, med 10.00 in 11.30. Zbirno mesto je pri spodnji postaji vzpenjače. Posebnost treningov se kaže v tem, da bodo prilagojeni vsem družinskim članom, tudi otrokom in starostnikom. Med treningom bodo za tiste otroke, ki ne bodo tekli skupaj s starši, organizirali športno animacijo.

Športni vikend Maribora spodbuja gibanje. Foto: M. Pigac
Športni vikend Maribora spodbuja gibanje. Foto: M. Pigac

Od teka do humanitarne akcije
Še nekaj dogodkov in prizorišč je, ki jih lahko že zdaj izpostavimo kot pomembnejše. To so zagotovo Visit Pohorje Brave Run, ki se bo začel v soboto ob 12. uri. Vsekakor pa tudi dogajanje na Športnem letališču v Skokah oba dneva Športnega vikenda Maribora med 9. in 18. uro. Pri spodnji postaji vzpenjače pa bo v soboto popoldne med 16. in 19. uro zabavno pump track tekmovanje za otroke Pumpaj Slovenija. V soboto pa bo še predstavitev humanitarne akcije “Nemogoče je samo beseda” ob športno-humanitarnem dogajanju v Mestnem parku.

Športni vikend Maribora za vse rekreativce in športnike. Foto: M. Pigac
Športni vikend Maribora za vse rekreativce in športnike. Foto: M. Pigac

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.