05:58, pet, 29. Mar

26 – letnik se je znesel nad očetovim psom





Policisti so sporočili, da je danes,  okoli  3.  ure  ponoči, 26-letni domačin iz območja Policijske postaje Šentilj, z železno palico udaril psa, ki je last njegovega očeta. Psa je poškodoval do te mere, da se ne more premikati.

26-letnik se je huje znesel nas psom, ki je v lasti njegovega 53 – letnega očeta. Psa je z udarcem z železno palico ohromil. Policisti bodo 26-letnika kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu zaradi suma storitve kaznivega dejanja mučenja živali. Policisti so o  kaznivem  dejanju obvestili  tudi Upravo Republike Slovenije za varno hrano,  veterinarstvo  in  varstvo  rastlin.

Vir: pixabay.com
Vir: pixabay.com

 

Lastnik ni dovolil evtanazije

Po prihodu veterinarjem, lastnik ni dovolil evtanazije psa, kljub temu, da so njegove poškodbe bile obsežne. Prav tako veterinarju ni dovolil nobenega drugega poseg, temveč je psa sam odpeljal v oskrbo drugemu veterinarju v Maribor.

Lastnik v prekršku zaradi nečipiranja psa

Policisti  bodo Upravi Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo  rastlin,  ki  je v tem primeru pristojen prekrškovni organ, podali predlog  za uvedbo postopka o prekršku, saj pes ni čipiran, ni bil pravilno cepljen in nima potnega lista za živali.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.