04:44, pet, 19. Apr

24 urni vzpon na Martnico uspel!





V Rušah so ta konec tedna združili dobrodelnost in šport. 406 kolesarjev in pohodnikov se je udeležilo 24-urnega vzpona na Martnico.


Z dvodnevnim rekreativnim druženjem so v Rušah začeli v petek popoldan, ko so se udeleženi izpred hotela veter začeli povzpenjati na Martnico. Z vsakim vzponom so darovali 7,5€ za otroke v socialni stiski. Vzpon je potekal 24 ur in zato so tisti najbolj vztrajni hodili oz. kolesarili tako ponoči, kot tudi podnevi. Ravno zato, je bilo treba poskrbeti tudi za varnost udeležencev, da ne bi prišlo do kakšnih nesreč ali poškodb. V ta namen so aktivirali prostovoljce, ki imajo vsaj nekaj znanja s področja medicine, da so pazili na zdravje udeležencev.

Največ vzponov s kolesom je med moškimi tokrat dosegel Tine Kokolj, ki se je na Martnico povzpel kar 28x in tako premagal več kot 9000 m višinske razlike. Med pohodniki pa se je na prvo mesto z dvajsetimi vzponi povzpel Igor Alpner. V 24ih urah je prehodil več kot 7000 višinskih metrov. Med ženskimi pohodnicami se je z enajstimi vzponi dokazala Jožica Komerički, med kolesarkami pa je slavila Lilijana Žnidarič.


Dogodek je odlično uspel in za otroke v socialni stiski, so zbrali nekaj več 9000€. Navzoči so bili tudi zelo hvaležni vsem sponzorjem in donatorjem, organizatorji pa se bodo seveda potrudili, da bo prireditev postala tradicionalna.

Vsi udeleženci skupaj, so tokrat naredili okoli 1200 vzponov. Kolesarji so se vzpenjali po asfaltirani poti Ruše-Areh, pohodniki pa preko Srčne poti, do Dobnikovega križa in po bližnjici do Martnice.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.