09:20, sre, 24. Apr

20 let MPeZ Zvon Muta





V soboto, 30. novembra, so ljubitelji zborovskega petja spet prišli na svoj račun. Zgodil se je namreč koncert ob 20 letnici Mešanega pevskega zbora Zvon Muta.

DSC_2963
Mešani pevski zbor Zvon že dvajset let razveseljuje s svojimi koncerti, ki so jih priredili na različne tematike. Tokrat je bil koncert rdeče obarvan, s tematiko ki je bila pomemben del našega vsakdana, kulture in narodne zavesti skoraj pol stoletja. Priredili so namreč koncert s partizansko tematiko. Junaške pesmi, ki so borcem in borkam dajale napajale duha in jim dajale upanje o svobodni domovini, so tokrat Mučane in Mučanke spomnili na del zgodovine, ki so ga mnogi že pozabili. Obiskovalci, ki so avlo OŠ Muta napolnili do zadnjega sedeža, so bili nad koncertom več kot navdušeni.

Sobotni koncert je bil poleg partizanov, posvečen tudi tabornikom, ki imajo na Muti dolgo tradicijo. MePZ Zvon je tako v sodelovanju z Otroškim pevskim zborom Glasbene šole Muta zapel nekaj taborniških pesmi, ki jih taborniki pojejo ob tabornem ognju.

DSC_3098
Ob posebnem jubileju MePZ Zvon, pa so se zahvalili tudi pevcem, ki pri pevskem zboru sodelujejo že dalj časa. JSKD Radlje ob Dravi jim je podelil posebne zahvale v obliki Gallusovih značk: bronasta Gallusova značka se podeljuje za več kot 5 let, srebrna za več kot 10 let in zlata za več kot 15 let udejstvovanja. Zlato značko so prejeli Andrej Isak, Petra Straunik in Jože Ošlak.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.